Belföld, Celeb / Híresség

GYÁSZ: Elhunyt a csodálatos magyar művész

Életének 96. évében meghalt Meizl Ferenc klarinétművész.

 

 

 

 

 

 




Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola nyugalmazott tanszékvezető tanára, Bácsbokod díszpolgára, Meizl Ferenc életének 96. évében (2019. november 28-án) elhunyt.Önkormányzatunk Meizl Ferencet saját halottjának tekinti és részvétét fejezi ki a családtagoknak.

MEIZL FERENC kimagasló tehetségű klarinétművész volt. Tagja volt a Budapesti MÁV Szimfonikusoknak, szólóklarinétosként az Állami Operaháznak és a Budapesti Fúvósötösnek egyaránt.Odaadó és értékes munkáját több kitüntetéssel díjazták. Kitüntették többek között: Bartók Béla – Pásztori Ditta-díjjal, Liszt Ferenc-díjjal, a Magyar Köztársaság Érdemes művésze díjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével

Feri bácsi sosem távolodott el szülőfalujától. Közel két évtizede alapította meg a Bácsbokod Közművelődéséért Alapítványt, amelynek legfőbb célját alkotta, hogy a község lakosságának művelődését szolgálja igényes programok szervezésével. Emellett zeneszerzeményi között kell utalni a Bácsbokodi Hangokra és a Bácsbokodi indulóra.

Az utolsó években sajnos már nem tudott Bácsbokodra utazni, így mi jártunk minden egyes évben látogatóban díszpolgárunknál. Azonban ezen találkozásokkor, a több órás beszélgetések során is mindig központi helyen szerepelt Nála szeretett szülőfaluja, Bácsbokod.

 

 

 

 

Drága Feri bácsi!

Én ezzel az áprilisi rövid felvétellel búcsúzok Tőled, amelyen mi másról is dalolhatnál, mint Bácsbokodról.Vigyázzanak Rád az Égiek! Köszönöm, hogy alkottál és voltál nekünk.

Kovács László polgármester




Security Check Required

null

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?