Állat, Érdekes, Igaz történetek

Minden évben 8000 kilométert úszik a pingvin, hogy találkozzon azzal az emberrel, aki megmentette az életét.

Megható barátság. Brazíliában illegális vadon élő állatot tartani házikedvencként. Azonban hiába mond a jog bármit, Dindim fittyet hány rá, és minden évben eljön, hogy egy kis időt töltsön a barátjával.

 

 

 

 




A 71 éves nyugdíjas kőműves és halász, Joao Pereira de Souza talált rá Dindimre 2011-ben a brazil partokon. A Magellán-pingvint olaj borította, és úgy festett, nem éli túl a történeteket. Amikor De Souza kezelésbe vette, a kis madár megerősödött, talpra állt és hosszú hónapok alatt visszanyerte az egészségét is. 11 hónappal később, mire készen állt a nagy útra, úgy tűnt, hogy nem is akar az eredeti élőhelyére visszatérni, de végül mégis elúszott.

De Souza nagy meglepetésére a következő évben egy szép napon visszatért hozzá Dindim – és azóta minden évben újra és újra felkeresi az idős férfit. Van, amikor napokat tölt vele, néha heteket is, mire újra eltűnik.

 

 

 

 

 

„Mindenki azt mondta, hogy nem fog visszatérni, de az elmúlt években mindig meglátogatott. Úgy szeretem, mint a gyerekemet, és azt hiszem, ő is szeret engem. Senki más nem érintheti meg. Ha valaki hozzányúl, megcsipkedi. Az ölembe fekszik, hagyja, hogy lezuhanyozzam, hogy megetessem szardíniával és felvegyem” – mesél a férfi a szívet melengető kapcsolatról.

 

 

 

 

 

 

„Még sosem láttam ehhez hasonlót. Véleményem szerint a pingvin azt hiszi, hogy Joao is egy családtag és ő maga is pingvin.”  – nyilatkozott ámulattal az esetet dokumentáló biológiaprofesszor, Joao Paulo Krajewski.




 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?