Belföld

Borkai-ügy: azonosították a hatóságok az „ördög ügyvédjét”

A gyanú szerint a kiszivárogtatáshoz az egyik ellenzéki pártnak is köze lehet.

 

 

 

 

 




Mi is megírtuk: a Borkai-szexvideóval kapcsolatban Póczik József egykori válogatott labdarúgót hétfőn előállította a rendőrség.

A 24.hu-nak adott nyilatkozatában azt mondta, szó sem volt zsarolásról, ő csak kapott a nevére egy borítékot. „Nem mondták el, hogy mi van benne, csak hogy adjam át Borkai Zsoltnak.” Megnézte, mi van a borítékban, azután Győrbe ment és átadta Borkai Zsoltnak, aki állítása szerint nagyon megörült a küldeménynek.

A nyomozók feltételezése szerint azonban 10 millió forintot szeretett volna kicsikarni a kompromittáló felvételekért cserébe Borkai Zsolttól. Arról akkor még nem volt szó, ki szervezte az akkori győri polgármester elleni akciót, és ki az a személy, aki közzétette a videót.

A Magyar Nemzett több forrásból is úgy értesült, hogy a két nyomozás megszűnését követően

a hatóság máris azonosította, ki állhat az „ördög ügyvédje” név mögött.

A lap azt írja, arra jutottak, hogy Borkai lejárató akciója mögött több személy áll, mégpedig egy ellenzéki párthoz közel álló körből, és hogy hamarosan meggyanúsíthatják hamis vád és nagy nyilvánosság miatt elkövetett rágalmazásért az „ördög ügyvédjét”.

Borkai Zsoltról az önkormányzati választások előtt egy – magát az ördög ügyvédjének nevező – ismeretlen tett közzé az interneten fotót és videót, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben.

A győri polgármester újra elindult az önkormányzati választáson, megnyerte azt, ám a botrányba fulladt önkormányzati ülés után lemondott.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?