Hírek

7 éves kislánya előtt verte össze a magyar anyát élettársa Franciaországban

‘Mezítláb, egy szál bugyiban és trikóban rohantam utána az utcára’ – Bianka a gyermekével hazamenekült Magyarországra, de a gyereket hamarosan vissza kell vinnie az apához. A nő attól fél, hullazsákban hozzák haza.

 

 

 

 

 




Hétéves kislányával kellett elmenekülnie Franciaországból egy fiatal magyar édesanyának, akit a szintén magyar származású idegenlégiós élettársa, közös gyerekük szeme láttára bántalmazott. Pintér Bianka helyzete viszont most sem lett könnyebb, hiszen hamarosan vissza kell vinnie kislányát Franciaországba. Reménytelen helyzetéről a Blikknek mesélt.

Bianka szerint, amikor kiköltözött párjához Franciaországba, még minden rendben volt köztük, aztán egy idő után mindennapossá váltak a veszekedések. Időközben született egy kislányuk is, Camille. A helyzet ugyanakkor nem javult köztük.

Idén augusztusban viszont odáig fajult a helyzet, hogy az édesanyának haza kellet menekülnie Magyarországra. Amikor ugyanis Bianka hazaért a kislányával közös nyaralásból és lefeküdtek mindketten aludni, a férfi úgy döntött, elolvassa a nő telefonjában lévő üzeneteket. Ezután annyira dühös lett, hogy bántalmazni kezdte a gyermeke mellett alvó anyát.

„A kislányom mellett ébredtem arra hajnalban, hogy ütött, ahol ért, aztán a fejemet, a bordámat rúgta. Kiabáltam a zokogó kislányomnak, meneküljön, ahogy csak bír. Mezítláb, egy szál bugyiban és trikóban rohantam utána az utcára. A szomszédom, Lívia nyitott nekünk ajtót, majd hívta a rendőrséget” – idézte fel a történteket Bianka a lapnak

 

 

 

 

 

 

Az eset után kórházba ment és feljelentést tett a párja ellen, időközben pedig felvette a kapcsolatot Magyarországon élő nagybátyjával is és az ő segítségével hazautazott a kislánnyal együtt Kaposvárra. Bianka azt is elmondta, hogy Camille most Magyarországon jár óvodába, de hetente pszichológushoz kell járnia vele, hogy fel tudja dolgozni a történteket.

Mindeközben az asszonyt volt élettársa is feljelentette, mert az ő engedélye nélkül hozta el az országból közös kislányukat.

„Fogalmam sem volt arról, hogy ilyen esetben a hágai egyezmény szerint a szülő 90 napon belül köteles visszavinni lakóhelyére a gyermeket, különben végrehajtó mehet érte. Ez a határidő most jár le. Fogalmam sincs, mi lesz velünk, egyszerűen nincs jó döntés. Ha mégis vissza kell vinnem a kislányomat Franciaországba, attól félek, hullazsákban hoznak haza”

– mondta a lapnak Bianka.

A Blikk által megkérdezett családjogi szakértő szerint Biankának először el kellett volna indítania a gyermekelhelyezési pert külföldön és csak azután hazajönni a kislánnyal. Így valószínűleg a nőnek nem lesz más választása, vissza kell vinnie a gyereket Franciaországba.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?