Belföld, Celeb / Híresség

Sokkal nagyobb lehet Mészáros Lőrinc és családja vagyona, mint azt eddig gondolták

Nemrég új értékelés látott napvilágot a család egyik fontos cégéről, a Talentis Group Zrt.-ről. A becslések szerint majdnem kétszer annyi a vagyon összértéke, mint eddig kimutatható volt.

 

 

 

 




Nem könnyű összeszámolni a Mészáros család vagyonát, a G7 mégis megpróbálkozott vele. Igyekeztek sorra venni a volt felcsúti polgármester és családtagjai tulajdonait, annak apropóján, hogy nemrég új értékelés látott napvilágot a család egyik fontos cégéről, a Talentis Group Zrt.-ről.

Az a cég független szakértők szerint a cég nagyjából 210 milliárd forintot ér, amiből 205 milliárd lehet Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonában. A portál szerint ennek nagyjából duplájáról, vagyis úgy 410-415 milliárd céges vagyonról lehet papírja a családnak.

„És ez nem minden, hiszen vállalatokban további százmilliárdjai lehetnek a családnak” – teszi hozzá a portál kiemelve, hogy A Talentis-csoporton és tőzsdei cégeken kívül Mészáros Lőrinc további cégbirodalmakkal rendelkezik, amelyek szintén rengeteget érhetnek.




A két közvetlen családi tulajdonban lévő építőipari vállalat további tízmilliárdokat ér, de a hasonló méretű cégeik korábbi felértékelése alapján a 100 milliárdtól sem lehetnek messze – írják.

A becslések szerint akár a kétmilliárd dollárt is elérheti az összvagyon, ami 600 milliárd forintot tesz ki.

A Forbes magyar kiadása nemrég még 353,4 milliárd forintra becsülte a teljes Mészáros-csoport értékét, ezzel ők a leggazdagabb család az országban.

Ekkora vagyonnal a G7 szerint Mészáros Lőrinc a világ nagyjából 1200. leggazdagabb embere lehet, már ha a Forbes nemzetközi listáját vesszük alapul, 800 helyet ugorva előre a listán egy év alatt.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?