Belföld, Hírek

30 év börtön várhat VV Fanni feltételezett gyilkosára, ha beismeri tettét

A férfi korábbi védője továbbra is kitart amellett, hogy B. László nem követett el emberölést.

 

 

 

 

 




Amint arról korábban beszámoltunk, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat az ügyészség az egykori ValóVilág-szereplő, Novozánszki Fanni halálának ügyében.

A minősített emberölést a törvény tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti.

A Fővárosi Fő­ügyészség végül életfogytiglant kért a lány meggyilkolásával vádolt B. Lászlóra azzal, hogy legkorábban harminc év múlva bocsássák szabadon feltételesen – írta meg a Bors.

Az „alku” azonban csak akkor áll, ha a férfi már az előkészületi ülésen a váddal egyező beismerő vallomást tesz, illetve a huszonhatmillió forintos bűnügyi költséget is neki kell viselnie.

Dr. Brodmann Péter, a vádlott korábbi védője a lapnak beszélt a részletekről.




„Ez természetesen nem opció számunkra, mivel nem követte el az emberölést, és véleményem szerint ebből a vádiratból megállapítható, hogy a bűntett nem valósult meg. Amennyiben mégis megállapítják a vádlott felelősségét, úgy a börtönévek határa a csillagos ég” – tette hozzá az ügyvéd, akitől a kocsiban talált, véres kötél miatt DNS-mintát vettek, majd védőként kizártak az ügyből. B. László segítőjeként és bűnpártolóként vizsgálták, köze van-e a gyilkossághoz.

Elmondása szerint „semmi köze semmihez”, de hiába nem szerepelt a sejtmintája a kötélen, nem engedték vissza védőügyvédnek.

„Szégyen ez az egész ügy, és László hülyesége a családunkra nézve, de nincs takargatnivalónk. Amit tett, hogy elvitte az ájult Fannit, ami a kamerán is látszik. Ezt elismeri és viseli az ezzel járó következményeket, de többet nem” – mondta dr. Brodmann Péter.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?