Belföld, Hírek

Jönnek az első fagyok: éjjel és reggelente is mínuszok lesznek

Fagyos reggelekkel köszönt be a november, akár -5 fokig is lehűlhet a levegő.

 

 

 

 

 




Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedd este többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főként az éjszakai órákban vékonyodik, szakadozik, északkeleten átmenetileg jelentősebben is csökken a felhőzet. Kedden többfelé várható eső, majd éjfélig fokozatosan mindenütt megszűnik a csapadék.

Egy átmeneti szünet után szerda késő délelőttől nyugat felől ismét egy csapadéksáv vonul kelet, délkelet felé.

Szerdán is északkeleten a legkisebb a csapadék kialakulásának az esélye. Az északi, északkeleti szelet szerdán nagy területen kísérik élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de a derült, szélvédett északi völgyekben gyenge fagy is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 7 és 13 fok között várható.

Az Időkép előrejelzése szerint pedig már csütörtökön és pénteken is 0 fok alá esik a hőmérséklet reggel.

Csütörtökön sokfelé lesz fagyos a reggel, főként keleten akár -5 fokig is lehűlhet néhol a levegő hajnalra.

Napközben a napsütés lesz túlsúlyban, csak délen, délkeleten lehet több felhő az égen, de esni itt sem fog. A légmozgás nem lesz jelentős, délutánra 9-13 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken nyugodt, de hűvös idő ígérkezik, a fátyol- és gomolyfelhők mögül időnként előbújhat a nap. Az éjjel folyamán és hajnalban továbbra is előfordulhat gyenge fagy. Csapadék nem várható. A déli-délkeleti szél a Dunántúlon és délen élénk lehet.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?