Belföld

Rejtélyes dobozokat szállítottak éjszaka a budavári városházáról a leköszönő polgármester házához

Nagy Gábor Tamás fideszes politikus szerint csak könyveket vittek át teherautóval egy külső raktárba. A Momentum képviselője szerint viszont iratok voltak a dobozokban.

 

 

 

 

 




Egy tízperces filmet tett közzé a Facebookon Gelencsér Ferenc, a Momentum megválasztott I. kerületi önkormányzati képviselője.

A felvételen az látható, ahogy a Budai Várban az önkormányzati épületből dobozokat pakolnak egy teherautóra, amely Nagy Gábor Tamás leköszönő fideszes polgármester házához megy, majd meglátva a videózást, távozik onnan – írta meg a 444.hu

VIDEÓ: Az éjszaka leple alatt viszik ki az iratokat az I. kerületi önkormányzatból

 

Az éjszaka leple alatt viszik ki az iratokat az I. kerületi önkormányzatból

Az alábbi videót 2019.10.16-án kedden este 11 után készítettem az I. kerület önkormányzatánál (Kapisztrán Tér), és a jelenleg inkumbens polgármester Nagy…

Az akciót október 15-én, kedden késő éjjel hajtották végre, két nappal a választások után, amikor a volt polgármester helyére V. Naszályi Mártát választották meg a szavazók.

A felvételt készítő Gelencsér odament a kartondobozokat pakolókhoz, hogy megtudja, mit visznek el. Először azt a választ kapta, hogy nem tudják, mire Gelencsér azt mondta:

„Itt van egy nagy csomó dokumentum, és nem tudják, hogy micsoda”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül a fuvarosok vezetője annyit mondott, hogy az előző polgármester a megrendelőjük. Az is kiderült, hogy a szállítmányt a Táncsics utcába kellett vinniük, ahol a polgármester lakik.

A célhoz érve az egyik fuvarozó leszállt a teherautóról, telefonált, majd visszaszállt, és a rakománnyal együtt visszatolattak az egyirányú utcában.

Gelencsér később a felvételen arról is beszámolt, hogy egy másik, szürke kisbusz is volt a városházánál, amiben „szintén iratokat vittek” szerinte.

A fuvarozó a 444.hu-nak megerősítette, hogy a leköszönő Nagy Gábor Tamás volt a megbízójuk, és szerinte könyveket vittek.

A fura tolatásról annyit mondott, hogy eredetileg ott kellett volna valakit felvenniük, de mivel ez nem történt meg, tovább hajtottak a végleges helyre. A ponyvás teherautóról elismerte, hogy az övék, de a szürke autót nem ismerte.




A volt polgármester a lapnak azt nyilatkozta, hogy a dobozokban – a hivatali ideje alatt felgyülemlett – könyvek voltak, és azért éjjel szállították el, mert nem akarták akadályozni napközben a hivatali munkát. Közölte, hogy nem iratokat vittek el,

és szerinte erre amúgy sem lenne lehetőség, mert iktatva vannak az iratok. A lakásától távozó teherautót azzal magyarázta, hogy a fuvarozó nem tudott behajtani a szűk utcába, ezért döntöttek úgy, hogy egy külső raktárba teszik le a csomagokat.

A lap munkatársa elmondta, hogy beszélt a fuvarozóval, ekkor a volt polgármester rákérdezett, hogy a férfi ugyanazt mondta-e el, mint amit ő.

Azt megerősítette, hogy a teherautó, a szürke kisbusz és az ő szolgálati autója hagyta el a városházát, de azért, hogy a külső raktárba menjenek.

A felvételt készítő Gelencsér azt mondta a lapnak, hogy nem látta a dobozok tartalmát, de azok szerinte nem a könyvköltöztetéshez használt vastag dobozok, hanem kisebb irattartó dobozok voltak.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?