Érdekes

A Simpson család Greta Thunberget is előre megjósolta még 2009-ben

A huszadik évad egyik részében Lisa hasonlóan szenvedélyes beszédet intéz az osztálytársaihoz, mint Greta a világ vezetőihez.

 

 

 

 

 




A Simpson család egy-egy régi epizódjában rendre kiszúrja valaki, hogy a rész valahogy előrejelezte a jövőt, vagy legalábbis viccesen egybeesik azzal. Két évvel korábban megjósoltak egy Trónok harca-sztorit, de évekkel korábban egy rész azt is előre látta, hogy Trump amerikai elnök lesz, hogy egy szavazáson elromlanak a szavazógépek, hogy felfedeznek egy háromszemű halat, de még egy olyan londoni épület is megjelent a filmben, amit csak évekkel később kezdtek építeni.

Most is valami hasonló történt. A rajongók azt mondják, a csapat az egyik részben megjósolta a világ legismertebb környezetvédő aktivistájának, a 16 éves Greta Thunbergnek a felbukkanását is, akit a sorozatban Lisa Simpson „játszott el”.

A sorozat huszadik évadának tizenhetedik részében Lisa hasonlóan szenvedélyes beszédet intéz az osztálytársaihoz, mint Greta Thunberg a világ vezetőihez – szúrta ki a BoredPanda. A szereplőnek arról kell fogalmazást írnia, hogy milyen lesz Springfield ötven év múlva, 2059-ben, ebből kerekedik végül a lelkes környezetvédő szónoklat.

10 éve a globális felmelegedés nem volt ennyire kiemelt téma, ezért tartják a sorozat rajongói furcsának, hogy egy fiatal lány már akkor lelkesen kampányolt a jó ügy érdekében, akárcsak Greta Thunberg napjainkban.

 

 

 


 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?