Életmód

20 ember, aki leszokott a drogokról és elképesztő átalakulását az interneten is megosztotta

A függőség egy nagyon súlyos probléma, ami több embert érint világszerte, mint gondolnák. Számtalan függőség létezik, ám kétségtelen, hogy az egyik legveszélyesebb közülük a kábítószer-függőség. Ez nemcsak az egészségre nézve életveszélyes, de ráadásul barátaink és szeretteink boldogságára is közvetetten hatással van. Bármilyen rossz is azonban a helyzet, fontos, hogy soha ne adjuk fel a reményt, hiszen kellő akaraterővel tényleg bármi lehetséges. Példának okáért itt van rögtön 20 céltudatos ember, akik egy nap úgy döntöttek, hogy a hosszú kábítószer-függőség után örökre lerakják a drogot – ezután pedig fenekestül felfordult az életük. Hogy pontosan mennyire, azt a most következő előtte-utána fotóknál valószínűleg nem is lehetne jobban bemutatni.

 

 

 

1 ,,12 éve kábítószer nélkül. A bal oldali képen 22 éves voltam, a jobb oldalin pedig 45.”
2 ,,Én vagyok az élő példa, hogy van visszaút a pokolból. 78 napja vagyok tiszta.”
3 ,,Ma ünnepeltem a leszokásom első évfordulóját.”



4 ,,A férjem és én a házasságunk első 15 évét káoszban és függőségben töltöttük. Most 3,5 éve tiszták vagyunk és minden megváltozott…”
5 ,,6 hónapja tiszta vagyok és nem lehetek érte elég hálás.”
6 ,,13 évnyi tisztaság boldog végeredménye.”
7 ,,Ma 4 éve, hogy drogmentes vagyok. Azóta karrierem, házam, kutyám és egy menyasszonyom is lett. Nagy harc volt, de megérte!”


8 ,,8 hónappal azután, hogy egy majdnem halálos túladagolás után úgy döntöttem, hogy örökre leteszem a kábítószert.”
9 ,,7 hónap alkohol és heroin nélkül.”
10 ,,Két és fél évnyi tisztaság eredménye.”

11 ,,Ma ünneplem a leszokásom első évfordulóját. Nem hittem volna, hogy képes leszek rá, de a szeretteim támogatása segített megváltoztatni az életem.”
12 ,,2 éve és 8 hónapja tiszta vagyok, ma már csak a kisbabámnak szentelem az életem.”
13 ,,A bal oldali képen egy hajléktalan drogfüggő voltam, a jobb oldalon pedig már azt az életet élem, amiről álmodni sem mertem volna korábban.”
14 ,,Rosszul vagyok, akárhányszor ránézek a baloldali képre. Bárki is van hasonló helyzetben, üzenem neki, hogy ne adja fel, mindig van remény!”
15 ,,A feleségem és én kábítószerfüggők voltunk, de letettük és már 5 éve tiszták vagyunk.”
16 ,,Így néz ki egy kábítószerfüggőség elleni küzdelem boldog végeredménye.”
17 ,,Nem akarom elhinni, hogy ilyen ijesztő voltam, amikor drogfüggő voltam…”

 

 

 

 

 

 

18 ,,Igen, a jobb oldali kép is én vagyok, csak már 2 éve nem használok kábítószert.”
19 ,,Az utcán éltem és napi szinten fogyasztottam a heroint és a metamfetamint. Amikor letartóztattak, akkor jöttem rá, hogy mennyire lecsúsztam, és úgy döntöttem, hogy örökre megváltoztatom az életem.”
20 ,,Heroin és metamfetamin függő voltam. 2012 szeptemberében letartóztattak és aznap éjjel az egész világom összeomlott. Rájöttem, hogy ezt így nem folytathatom tovább…”

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?