Belföld

80 millióért adtak el 6 kiló lisztet egy tokaji férfinak, aki Escobarnak képzelte magát

Nyolcvanmillió forintot csaltak ki egy tokaji férfitól, aki azt hitte, részese egy drogüzletnek és busás haszonra tehet szert, de kábítószer helyett csak lisztet kapott – írja az ORFK.

 

 

 

 




 

A rendőrség különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz F. László és társai ellen. A 36 éves férfi öt társával együtt júniusban és júliusban több mint százmillió forintot csalt ki egy tokaji férfitól, akinek négyszeres anyagi haszonnal kecsegtető kábítószer-kereskedelmi ügyletet ajánlott.

Június 8-án Budapesten 15 millió forintot vettek át tőle hatvanezer darab kábítószernek mondott „bogyó” beszerzésére. F. László bűntársaival el is játszatta a drogvásárlást, amelyet közben telefonon közvetített a sértettnek.

Június 26-án egy külföldről érkező 180 milliós drogszállítmány éjszakai átvételét színlelték. Az átadást a 37-es úthoz szervezték. A tokaji férfi ekkor 45 millió forintot adott át, majd a közelben „megtalálták” az oda készített hat, egyenként egykilós, lefóliázott csomagot.

A SÉRTETT ELŐTT PRÓBAADAGOT VETTEK A LISZTBŐL, ÉS AZT MONDTÁK, HOGY AZ ANYAG SZÁZSZÁZALÉKOS TISZTASÁGÚ KOKAIN.

 

 

 

 

 

 

 

 

Júliusban három alkalommal összesen 20 millió forintot csaltak ki a férfitól a kokainüzletből fennmaradó tartozásuk címén, így az állítólagos drogüzlettel 80 millió forinttal károsították meg őt.

Az ügyletek mögött nem volt tényleges kábítószermozgás, így kereskedelem sem valósult meg – áll a közleményben. F. László milliós fizetséget adott bűntársainak a közreműködésükért a csalással megszerzett pénzből.

A nyomozás megállapította, hogy F. László korábban már kicsalt 23 millió forintot a tokaji férfitól. Akkor saját – kitalált – tartozása miatt zálogba került autóinak kiváltására kérte a pénzt. A sértettől így összesen 103 millió forintot csalt ki a férfi.

Szeptember 5-én F. Lászlót és négy társát elfogták. Ötödik bűntársukat körözik. A nyomozók a bűnözői csoport tagjainak otthonában 50 millió forint értékben foglaltak le járműveket, ingóságokat.

A bíróság vasárnap elrendelte mind az öt ember letartóztatását.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?