Hírek

Trump szerint atombombával lehet megállítani a hurrikánokat

Az elnök azt javasolta, hogy amikor a hurrikánok végigmennek az Atlanti-óceánon, dobjanak bombát a közepükbe.

 

 

 

 

Az Egyesült Államok elnöke szerint atombombával lehetne megfékezni az amerikai partokat elérő pusztító hurrikánokat. Az elnök mindezt nemzetbiztonsági vezetők ülésén vetette fel, írja az amerikai Axios nevű hírportál, amelynek egy, az ülésen részt vevő, de neve elhallgatását kérő szemtanú nyilatkozott.

Donald Trump állítólag többször is javasolta, hogy az amerikai hadsereg bombázza le a hurrikánokat annak érdekében, hogy véget érjenek, mielőtt a partokhoz érnének. A fültanú szerint az elnök azt javasolta, hogy amikor a hurrikánok végigmennek az Atlanti-óceánon, egyszerűen dobjanak bombát a közepükbe.

„Miért nem tudjuk ezt megcsinálni?”

– kérdezte az elnök, amire a válasz az volt, hogy majd megvizsgálják a kérdést.

Az portál szerint Trump egyszer korábban is felvetette a kérdést, még 2017-ben került egy nemzetbiztonsági jegyzőkönyvbe, amiben kifejezetten a nukleáris szót használta. Egy szakember megvédte Trumpot, aki szerint „az elnök célja, hogy távol tartsa a hurrikánt, mielőtt a szárazföldön pusztításba kezd, nem rossz. A szempontja nem rossz.”

 

 

 

 

 




Úgy tűnik, Donald Trump sok mindenhez ért: voltak javaslatai a Notre Dame eloltására („gyorsan kell cselekedni, vízszállító repülőket kell bevetni”), majd közölte, hogy az erdőtüzeket az okozza, hogy nincs felgereblyézve az erdő. Az elnök nemrég Grönlandot is meg akarta venni.

Egyetlen dolog fogott ki rajta: esernyője összecsukása.

 

 

 

 

FRISSÍTÉS

Időközben Trump is reagált, ma már azt mondja: nevetséges, hogy atombombával ment volna neki a hurrikánoknak. Twitterén azt írja: sosem mondott ilyet, az Axios cikke nemcsak nevetséges, csak egy újabb kamuhír.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?