Belföld, Hírek

Jégeső és felhőszakadás: kilenc megyére adtak ki veszélyjelzést

Szombaton néhol egészen elromlik az idő.

 

 

 

 




Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken az ország északi, északnyugati megyéiben többfelé kipattanhatnak zivatarok, melyeket átmeneti szélerősödés (45-60 km/h), intenzív csapadékhullás (10-20 mm) és esetleg kisebb szemű jég kísérhet.

Kilenc megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a zivatarok veszélye miatt.

A változó mennyiségű fátyolfelhőzet mellett főként a nyugati részeken erősebben felhős tájak is lesznek. Főként a Dunántúl nyugati tájain fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északkeleti szél az Észak-Alföldön időnként megélénkülhet, de zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek. Hajnalra általában 14 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet – írják a met.hu-n.

 

 

 

 

Az északi országrészben illetve a Dunántúl északi felében estig előfordulhat helyenként zivatar, amelyet átmeneti szélerősödés (45-60 km/h), intenzív csapadékhullás (10-20 mm) és jégeső kísérhet. Éjjel a nyugati megyékben illetve a délebbi tájainkon várható további zápor, zivatar kialakulása a már említett kísérőjelenségekkel – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Szombaton főként nyugaton szórványosan várható zivatarok kipattanása. A zivatarokat holnap is átmeneti szélerősödés (45-60 km/h), intenzív csapadékhullás (10-20 mm) és jégeső kísérheti.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 27 és 33 fok között valószínű.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?