Életmód

10 megfizethetetlen trükk, hogy a hajad dúsabbá váljon és gyorsabban nőjön

A leghosszabb haj a világon 5,627 méter! Annyi erőfeszítésre van szükség, hogy a hajad növekedjen, még akkor is, ha nem akarod olyan hosszúra növeszteni. Azok, akik megpróbálják megnöveszteni a hajukat, és javítani az állapotán, meg fogják érteni. És ha azt szeretnéd, hogy a hajat hosszabb legyen, még ha csak egy kicsit is, szükséged lehet néhány trükk használatára a kívánt eredmények eléréséhez. Szeretnénk megosztani veled néhány trükköt, ami könnyen elvégezhető otthon speciális eszközök nélkül, és Rapunzellé fog változtatni.

 

 

 

1. Használj B-vitamint.

Ha nem tudod megnöveszteni a hajadat, akkor lehet, hogy nincs elég B12-vitamin a szervezetedben. Fontos a hajnövekedés és a haj egészsége szempontjából. A B12 hiány lehet a száraz, vékony és törékeny haj oka. A fejbőr is igényel B12-vitamint, különben viszketés és akár korpásodás is előfordulhat. Ezért megpróbálhatod kiegészíteni a B12-t annak érdekében, hogy normalizáld a szintjét a szervezetedben. De jobb, ha először konzultálsz egy orvossal.

2. Masszírozd a fejbőrödet.

A fejmasszázs segít javítani a vérkeringést, a vér jobban áramlik a hajhagymákhoz, ez pedig serkenti a növekedését. Masszírozd a fejedet az ujjaiddal minden oldalról gyengéd mozdulatokkal. Akkor is csinálhatod, miközben a hajadat mosod.

3. Helyesen szárítsd meg a hajadat.

A mosás után jobb, ha nem csavarod a hajadat törölközőbe. És semmiképpen ne dörzsöld a hajadat, mert törékenyebbé teheti. A dörzsölés helyett csak itasd fel egy törölközővel. Óvatosan nyomd a törülközőt a hajra, és távolítsd el a nedvességet.



4. Aludj selyem párnákon.

A pamut párnahuzatok kivonhatják a nedvességet a hajadból, és kiszárítják. De ez nem történik meg, ha selyem párnahuzatot használsz. Ezzel egyidejűleg a selyem csökkenti a haj és a párna közötti súrlódást, és ezáltal csökkenti a károsodást.

5. Változtass a lófarkadon.

Ha rendszeresen lófarokba kötöd a hajadat, akkor meg kell változtatnod a helyét. Kösd alacsony lófarokba, és ne húzd túl a hajadat. A helyzet az, hogy amikor a lófarok szorosan feszül, húzza a hajat, és elkezdhet kihullani. Azt is kockáztatod, hogy folyamatosan elveszíted a hajadat ugyanazon a helyen, és károsítod a gyökereit. Ha tetszenek más feszes frizurák is, jobb ha meglazítod őket, és időnként engedd a hajadat pihenni.

6. Vigyázz a fejbőrödre.


A fejbőröd ugyanúgy gondoskodást igényel, mint az arcod. Ezért nyomon kell követned, hogy melyik arcápoló terméked felel meg számodra. És a hajtermékeket a bőrödnek megfelelő összetétel alapján válaszd ki. Ne feledd, hogy a fejbőrt hidratálni kell, és megfelelő pH-értékűnek kell lennie ahhoz, hogy egészséges legyen.

7. Öblíts hideg vízzel.

Mosás után a hajadat öblítsd le hideg vízzel. Segít erősíteni a hajat és egészségesebbé teszi. Emellett ragyogást ad a hajadnak és simábbá teszi.

 

 

 

 

 

 

8. Próbáld ki az olívaolajat.

Az olívaolaj tökéletesen táplálja a hajat. Antioxidánsokban és E-vitaminban gazdag. Jó a hajnövekedésre és fényessé, puhává teszi. Vegyél 1/4 csésze olajat, és néhány percig masszírozó mozdulatokkal dörzsöld a fejbőrbe és a hajba. Fedd le a fejedet egy sapkával, és hagyd rajta 15-30 percig, majd mosd le samponnal. Az olívaolajat kókusz- és ricinusolajjal, valamint borssal és gyömbérrel keverheted.

9. Hidratáld a hajadat.


A hajadnak hidratáltnak kell lennie a megfelelő növekedéshez és a külső megjelenés fokozásához. És a tojássárgája segíthet. Lecitint tartalmaz, amely segít hidratálni a hajadat. Használj 2 tojást és néhány csepp citromlevet. Keverd össze habverővel habzásig. Vidd fel a hajadra és fedd le egy sapkával. Tartsd rajta a keveréket fél órán át, majd öblítsd le hideg vízzel.

10. Kövesd nyomon az étrendedet.

Ahhoz, hogy a hajad egészséges legyen, belülről kell gondolnod az egészségedre. Ehhez hasznos elemeket és ásványi anyagokat kell fogyasztanod. Az étrendedbe beiktathatsz több olyan ételt, amely fehérjét (például halat, húst és babot), valamint A és C vitaminokat tartalmaz (olyan dolgokkal, mint a sárgarépa, a citrusfélék és a sütőtök). És maradj hidratált.

Milyen más módokat tudsz, hogy nőjön a hajad? Hogyan használod őket, hogy a hajad vastagabb legyen? Oszd meg módszereidet másokkal kommentben.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?