Érdekes

Nem adja át a helyét a nőknek a vonaton a férfi, mert a nők sem állnak fel az ülésről miatta

Azt is mondta, hogy a nők képesek felháborodni azon, ha a férfiak felajánlják a segítségüket, ezzel pedig csak összezavarják az udvarias úriembereket.

 

 

 

 

 




Egy újságíró őszintén beszélt arról, szerinte miért nem kell átadni a férfiaknak a helyüket a nőknek a tömegközlekedési eszközökön. A Good Morning Britain című reggeli tévéműsorban ugyanis azt a témát boncolgatták a műsorvezetők és a meghívott vendégek, hogy a mai modern feminizmus kiöli-e a férfiakból a lovagiasságot.

A 45 éves Nirpal Dhaliwal azt mondta, a férfiak ugyanolyan fáradtak egy hosszú munkanap végén, mint a nők, és ők is ugyanúgy kifizetik a jegyet, amiért megilleti őket az ülőhely.

„Ha a hölgy olyan fizikai állapotban van, hogy tud állni, miért kellene átadnom neki a helyemet? Ez egy egyirányú utca. Egy nő sem adta át nekem soha az ülőhelyét. Amikor egyszer foci közben lesérültem, és sántítva szálltam le a vonatkocsiról, egy nő sem nyitotta ki nekem az ajtót, vagy segített kihúzni egy széket, semmit nem tettek”

– panaszolta a férfi.

 

 

 

 

Azt azért hozzátette, hogy a várandós, mozgáskorlátozott vagy egészségügyi problémákkal küzdő nőknek szívesen átadja az ülését.

A műsor témájával kapcsolatban azt mondta, szerinte a férfiak már nem tudják, hogy működik a lovagiasság a mai modern világban.

„Leharapják a fejüket vagy kioktatják őket, ha segíteni akarnak, ami zavaró a srácoknak. Pedig csak kedvesek akarnak lenni. Ezt már sokszor túlgondolják a nők. Én is szívesen segítenék, de előbb valószínűleg aláíratnék velük egy beleegyező nyilatkozatot”

– magyarázta Nirpal Dhaliwal.

A reggeli show másik vendége, Noreen Khan műsorvezetőnő azt mondta, ő sosem várná el, hogy egy férfi átadja neki a helyét a tömegközlekedési eszközökön, viszont örülne, ha valaki felajánlaná a segítségét. Szerinte igenis tud egymás mellett élni a feminizmus és a lovagiasság, anélkül, hogy akadályoznák egymást.

„Én is feministának tartom magam, de nem venném rossz néven, ha egy férfi udvarias lenne velem. Ha szeretné kinyitni nekem az ajtót, vagy felajánlja, hogy segít cipelni a csomagjaimat, azt mondanám, ‘igen, köszönöm’, még akkor is, ha nem kértem”

– fejtette ki.

 




 

 

 

Hozzátette, hogy korábban azt hitte, bunkóság nemet mondani egy férfinak, aki segíteni szeretne neki.

A téma azért jött szóba a reggeli műsorban, mert nemrég az amerikai író, Caroline Rothstein elutasította, hogy egy férfi segítsen neki a csomagjaival a repülőtéren. Erről a Twitteren számolt be, amelyre több mint 32 ezer reakció érkezett.





 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?