Belföld, Hírek

Sok esővel jön a hidegfront: zivatarok és felhőszakadások vetnek véget a kánikulának

Péntekre az egész országra kiadták a figyelmeztetést a zuhé miatt. Hétvégén már csak 30 foknál tetőzik hőmérséklet.

 

 

 

Pénteken egy közeledő hidegörvény miatt nyugat felől csapadékzóna érkezik, egy kisebb hidegfront miatt mérséklődik a hőség – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Pénteken az eső, zápor mellett a nap első felében nyugaton, délnyugaton, később keletebbre is (elsősorban a déli megyékben) zivatarok alakulhatnak ki, felhőszakadás,

főként a déli határ közelében viharos szél kíséretében. 24 és 31 fok közötti maximumokat mérhetünk, nyugaton lesz hűvösebb az idő.

Zivatar és felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az egész országra péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

 




 

 

Szombaton szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. Feltámad az északi-északnyugati szél. A legmelegebb órákban 24-30 fokra van kilátás.

Vasárnap továbbra is többfelé lesz élénk, a Dunántúlon néhol erős az északi-északnyugati szél. Sok lesz a napsütés, csak helyenként fordulhat elő zápor, kis eséllyel zivatar. Friss hajnalt követően délután 24-28 fok várható.

A hét elején is a napsütésé lesz a főszerep, kissé erősödik a nappali felmelegedés, 26-31 fokig emelkednek a maximumok. Kedden egy-egy kisebb zivatar ismét kipattanhat.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?