Belföld, Hírek

Hétvégére visszatér a kánikula – akár 35 fok is lehet

Csak néhol lehet egy-egy futó zápor szombaton és vasárnap, de többségében igazi nyári idő lesz.

 

 

 

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, záporok, zivatarok szórványosan, főként hegyvidékeink közelében alakulhatnak ki a déli óráktól, majd onnan sodródhatnak tovább keleties irányba – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Este bár a záporok, zivatarok jórészt megszűnnek, de főleg az ország északi felén sok marad a felhő, és az északi határ közelében még hajnalban is kialakulhat kisebb zápor. Általában gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet késő este 16 és 23, hajnalban 13 és 19 fok között alakul.

 

 

 

 

 

Szombaton a nyári időben egy-egy futó zápor, esetleg zivatar szórványosan északon, északkeleten, valamint nyugaton fordulhat elő. Nyugaton és északon megélénkülhet a délies szél – írja az Időkép. A legmagasabb hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul.

Vasárnap a változóan napos-felhős időben legfeljebb csak északon és nyugaton van esély egy-egy kisebb zápor, esetleg zivatar kialakulására. Helyenként élénk lehet a délnyugati szél. Délután 31-35 fokra van kilátás.

Hétfőn egy gyenge hidegfront hozhat elszórt záporokat, zivatarokat, valamint északnyugatira forduló szelet. Ugyanakkor napközben még sokfelé 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Kedden száraz, de szeles időre van kilátás 26-31 fok közötti maximumokkal.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?