Celeb / Híresség

Kiszivárgott, mennyit bevétele volt tavaly Nagy Feró, Ákos és Mága Zoltán cégének

Mindannyian elég jó évet zártak.

 

 

 

Kiemelkedően jó évet zárt 2018-ban a leadott cégbeszámolója szerint Mága Zoltán, Ákos és Nagy Feró cége, nagyot kaszáltak – derült ki a Napi.hu beszámolójából.

A portál azt írja: Nagy Feró cége tavaly megduplázta az árbevételeit, és Ákos isrekordévet zárt. Mága Zoltán újévi koncertje közhasznú tevékenységnek minősült, az általa alapított zenekart működtető egyesületen százmilliók folynak át.

Nagy Feró családi cége, a Nagyferó Produkció Kft. 67,2 millió forintról 132,7 millióra növelte a bevételeit, az adózott profitja pedig 300 ezer forintról 25 millióra emelkedett. Alkalmazottjuk bérére és járulékokra 3,3 millió forintot költöttek.

 

 

 

 

 

 

 

Rekordévet zárt Kovács Ákos előadó-művészeti vállalkozása is: a zenész tulajdonában lévő Fehér Sólyom Bt. közel 562 millió forint árbevételt könyvelt el, és 240 millió forint profitja maradt az adózás után 2018-ban.

Ez a 2017-es számokhoz képest nagyon extra, hiszen akkor „csak” 60 milliós bevétele volt a cégnek. Leírják, hogy 2017-ben Ákos nem sokat koncertezett, ezzel szemben 2018-ban dupla koncertet adott az Arénában, valamint turnézott és fesztiválozott is.

Ezt a 240 milliós nyereséget Ákos nem vette ki a cégből, így a Fehér Sólyom tőkéje megközelíti az egymilliárd forintot: 996 millió forintra rúg. A portál megjegyzi, Ákos résztulajdonosa még az Andante Borpatikát üzemeltető cégnek is.

A Mága Zoltán nevével fémjelzett Talentum Művészeti Nonprofit Kft. nettó árbevétele 2018-ban 337 millió forintra csökkent, az egyéb bevétele viszont 435 millió forintra nőtt (az egyéb bevétel forrását nem részletezték a kiegészítő mellékletében). Cége a tavalyi évet 324 millió forint nyereséggel zárta, amely összeg az eredménytartalékba került.

Adót 2017-ben és 2018-ban nem fizettek, mert a társaság közhasznú céggé alakult át.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?