Belföld, Hírek

Megszólalt a nő, aki agyonütötte az állatkert teknősét

Szabadlábon védekezhet.

 

 

 

Mint azt megírtuk, szerda délután egy ember kockakővel agyonütötte a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét, miután az a kezére piszkított. A rendőrség állatkínzás miatt indított nyomozást, majd közzétették a feltételezett elkövető fényképét is, egy fiatal nőt kerestek az ügyben.

A zuglói nyomozók kevesebb mint 20 órán belül azonosították és az Ózdi Rendőrkapitányság rendőreivel együttműködve elfogták a feltételezett elkövetőt, vasárnap pedig nagy gyorsasággal megtartották az előzetestárgyalás a Budapesti Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületében – írja az Index.
vasárnap pedig nagy gyorsasággal megtartották az előzetestárgyalás a Budapesti Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületében – írja az Index.



Az előzetes tárgyalások nem nyilvánosak, így azt nem tudni, mi vihette a nőt az állat megölésére, de másfél óra után az arcát szatyorral eltakarva jött ki az épületből ügyvédjével.asárnap pedig nagy gyorsasággal megtartották az előzetestárgyalás a Budapesti Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületében – írja az Index.

 

A lap azt írja, az előzetes tárgyalások nem nyilvánosak, így azt nem tudni, mi vihette a nőt az állat megölésére, de másfél óra után az arcát szatyorral eltakarva jött ki az épületből ügyvédjével, majd miután elváltak, a nő nyíltan, de kissé zavartan beszélt a történtekről. A kérdésre, hogy miért végzett a teknőssel, azt mondta:

Fel akartam hívni magamra a figyelmet, hogy ne kelljen koldulnom, prostituálódnom.

A nő hozzátette, nem akart börtönbe kerülni, bár „lehet, hogy biztonságosabb”.

Nem kaptam segítséget, ugyanúgy ki lettem csapva az utcára

– mondta a nő, és az újságíróknak hozzátette, van családja, a rokonoknak otthonuk, munkájuk is van, de „ő más utat járt”.

A tárgyalás folytatása októberben várható, a fiatal nő szabad lábon védekezhet – emlékeztet az Index.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?