Életmód

Kiderült, hogy mit néznek meg először a férfiak a női arcon

Egy szakember pedig elárulta, hogy hogyan lehet vonzóbbá tenni ezeket a részleteket.

 

 

 
Patkós Alexandra arcművész szerint a férfiak alapvetően nem kezdik el részleteiben nézni a női arcot, de ha mégis ki kellene emelni valamit, az a szem lenne. A szakember szerint a férfiakat leginkább az összhatás fogja meg, ezen nagyban segíthet egy művészien kivitelezett sminktetoválás.

Az Alexandra Academy alapítója, vezető oktatója és a márka tulajdonosa munkája során azt tapasztalta, hogy a férfiak az első találkozás alkalmával nem vizsgálják meg külön-külön a nők szemöldökét, szemét vagy az ajak színét, sokkal inkább a teljes kép hat rájuk.

no1

„Ha valami nagyon szép vagy éppen nagyon csúnya, az feltűnik nekik is, de a harmónia, a személyiséghez, korhoz illeszkedő előnyös smink az, ami számukra is érzékelhető és vonzó” – mondta.

 

 

 

 
 

 

 

 

Egy általuk végzett mini közvélemény-kutatásból arra lehet következtetni, hogya férfiak több mint fele (58 %) a nők szemét vizsgálja meg a leggyakrabban, ezt követi a száj (35 %) és elenyésző arányban a szemöldök (7 %).

mit_neznek_meg_a_noi_arcon

Mire kell nagyon odafigyelni?

Patkós Alexandra azt tanácsolja a hölgyeknek, hogy a szemöldöknél figyeljenek rá, hogy a végpont magasabban legyen, mint a kezdőpont, ellenkező esetben a kapott forma szomorúvá, komorabbá teszi az arc hangulatát. Lehetőség szerint a szemöldök eleje legyen a legvastagabb és folyamatosan vékonyodjon a halánték irányában.

3_d_szalazott_szemoldok_magazin_4_oldal

A cicás vagy más néven díva kontúrvonalat mandulaformájú szemre javasolja, másként nagyon erőltetett lehet a hatás.

 

 

 
 

 

 

 

„A nagyon zárt szemhéj esetében rendkívül praktikus a szemhéjtetoválás, mert teljesen elkerülhető a szemsmink elmaszatolódása” – tanácsolja.

Butterfly_szemhejsatir_magazin_22_oldal

 

 

 
 

 

A peremmel, határozott kontúrral rendelkező szájak esetében maximum 1 millimétert lehet nagyítani, így még nem fog természetellenesnek hatni az ajaksatírozás.

„Ha viszont peremmel nem rendelkezik a száj és vékonyabb is az ideálistól, akkor nyugodtan nagyíthatunk rajta és törekedhetünk az ideális ajak arányaira” – árulta el.

3d_ajak_magazin_4_oldal

A sminktetoválás célja, hogy a szemöldök, a szem és a száj vonalát, formáját és színét előnyösebbé tegyék. A személyre szabott tervezés utáni sminktetoválás láthatóan fiatalítja az arcot.

„Az ívesebb szemöldök nyitja a szemet, az alsó-felső szemkontúr hangsúlyozza a tekintetet, az ajaksatírozás pedig frissíti, vidámabbá teszi az arc hangulatát” – mondta a specialista.

patkos_alexandra

Patkós Alexandra azt is elmondta, hogy a felsorolt tippek nemcsak a sminktetoválásban, hanem a sminkelésben is szabályok, és érdemes őket figyelembe venni.

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?