Érdekes, Külföld

Így néz ki most Csernobil – friss drónvideó készült 33 évvel az atomkatasztrófa után

A légifelvételen hátborzongató látni a „szellemvárost” és az acélszarkofágba zárt erőművet.

 

 

 

Mi is beszámoltunk róla, hogy a legnagyobb internetes filmes adatbázison, az IMDB-n a nézők visszajelzései szerint a Csernobil lett minden idők legjobb (9,6 -tal az eddigi legmagasabb pontszámot elért) sorozata. Az IMDB-n bárki értékelheti a filmeket, sorozatokat, a számok a laikus közönség, valamint a kritikusok véleményét egyaránt tükrözik.




Hogy a Csernobil az év sorozatának ígérkezik, és ezt az elképesztő hatást hogyan éri el a hiteles történetvezetéssel, a korhű atmoszférateremtéssel, a kiváló színészválasztással, és a megrázó személyes drámák ábrázolásával, arról mi is beszámoltunk.

Arra azonban, hogy a sorozat ilyen rövid idő alatt minden idők legmagasabbra értékelt, legjobb tévés produkciójává lép elő, tehát rekordot dönt, valószínűleg senki sem számított.

Az RT hírcsatorna Twitter-oldalára friss drónvideót rakott fel, amely madártávlatból mutatja be, hogy néz ki most Csernobil és a mellette lévő Pripjaty városa.

 

 

 

Amint az a filmsorozatból is kiderül, a lakosság kitelepítése a sugárszennyezett területről csak 36 órás késéssel kezdődött meg. Május 4-ig a Csernobil körüli 30 kilométeres zónából közel 130 ezer embert telepítettek ki.

A mai Ukrajna, Fehéroroszország és Oroszország területén hatalmas területek szennyeződtek, nagyjából 320 ezer négyzetkilométeres területet érintett a robbanássorozat.

Mintegy nyolcszázezer sorkatonát és szolgálatba behívott „likvidátort” küldtek a katasztrófa helyszínére, akiknek átlagéletkora harminchárom év volt.



 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?