Érdekes

Darazsak okozták minden idők legnagyobb kaliforniai erdőtüzét

Pontosabban egy rájuk allergiás férfi. A hatóságok megállapították vétlenségét. Mindent megtett, hogy eloltsa a lángokat, de sajnos nem sikerült.

 

 

 

 

A hatóságok szerint baleset miatt következett be a tavalyi kaliforniai tűzvész, aminek (nem szándékos) okozója egy darázscsípésre allergiás férfi volt. Mint kiderült, Port Valley-ben, Észak-Kaliforniában 2018 júliusában a férfi egy darázsfészket próbált ártalmatlanítani a házától nagyjából 200 méterre. Eközben szikra keletkezett, ami kisebb tüzet eredményezett.

A farmer megpróbálta eloltani a lángokat, először egy ponyvával, majd slaggal és a teherautójával, de a tűz csak terjedt. Mire a férfi feladta, és hazarohant, hogy hívja a tűzoltókat, sajnos már elég nagy terület égett. A mobiltelefonja nem volt nála, ezért nem tudta időben értesíteni a tűzoltókat.

 

 

 

 

 

Valószínűleg ő sem gondolhatta, hogy ebből lett végül Kalifornia legnagyobb kiterjedésű tűzesete, ami négy hónapon át, júliustól novemberig tartott és borzalmas pusztítást végzett. 430 ezer hektár erdő égett ki, 280 épület semmisült meg, egy tűzoltó pedig meghalt.

A férfi nevét nem közölték a hatóságok. Megállapították a vétlenségét, és azt is, hogy minden tőle telhetőt megtett, hogy eloltsa a tüzet. Elsősorban azért hozták nyilvánosságra a történetet, hogy nyilvánvaló legyen, milyen apró dolgokon múlik egy óriási méretű tűzvész kialakulása, írja az Index.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?