Hírek

8 kiskanalat, két csavarhúzót, két fogkefét és egy kést operáltak ki egy férfi gyomrából

A három órás műtétet Indiában hajtották végre. A 35 éves páciens túlélte, már otthon ápolják.

 

 

 

 

Az indiai Mandi városának Lal Bahadur Shastri nevű kórházában valóságos sokkot kaptak az orvosok, amikor meglátták az „elviselhetetlen gyomorfájdalmakkal” bevitt, 35 éves férfipáciens röntgenjét. A felvételen jól kivehetően látszott, hogy a férfi lenyelt egy kést, több kiskanalat, fogkeféket és néhány bizonytalan eredetű fémtárgyat, amelyekről akkor még nem tudták, mik is lehetnek.



„A kés hegye már át is szúrta a gyomorfalát, úgyhogy egyetlen pillanatig sem halogathattuk a műtétet. Azonnal rohantunk vele a műtőbe, és három órán át küzdöttünk az életéért – egymás után távolítottuk el a gyomrából a tárgyakat.”

A végeredmény, amely a műtéti tálcán sorakozott, még megdöbbentőbb volt: a páciens gyomrában a késen kívül nyolc kiskanál, két csavarhúzó, két fogkefe és egy ismeretlen eredetű fémrúd volt.

 

 

 

 

 

Az orvosok szerint kész csoda, hogy a beteget meg tudták menteni. A további részletekről nem akartak beszélni, csak annyit árultak el, hogy a beteg valamilyen pszichés rendellenességben szenved, amely az étkezési szokásaira is hatással van.

A pszichiátriában egyébként ismert olyan kórkép, amely arra készteti a beteget, hogy mindenféle idegen tárgyat egyen meg, például hintőport, vagy fémdarabokat. De a skizofrénia és az autizmus is olykor együtt jár ezzel a bizarr mentális betegséggel.




A hírek szerint a megoperált páciens már jól van, otthon, családja körében lábadozik.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?