Érdekes

Így néz ki ma Csernobil elhagyott hullaháza

Csernobil elhagyott zónája maga a félelmetes misztikum, a borzongató elmúlás emlékműve, ahol egy sima panellakás is felkavaró élmény, de van, aki a hullaházba is bemerészkedett.

 

 

 

 




A csernobili atomerőmű katasztrófája miatt kitelepített Pripjaty szellemvárosát egyre több turista látogatja meg. Az 1986 óta a természet által lassan visszahódított épületek, a gyors kitelepítés miatt elhagyott személyes tárgyak látványa sok borzongásra vágyó érdeklődőt vonz.

Az üresen kongó uszoda, a panellakások rohadó bútorai mind zsigerig hatoló, elgondolkodtató élményt adnak, de van, akinek ez nem elég. Ők még mélyebbre hatolnak a zónában, és olyan helyekre is bemerészkednek, amelyek még működő, normál állapotukban is viszolygást keltenek.

 

 

 

 

 

 

 

Ilyen például a hullaház, amit már erősen körbenőtt a környező erdő, a magas fák miatt alig szűrődik be napfény. A sötét szobákban elhagyott orvosi műszerek, feliratukat vesztett fiolák, gyanús folyadékokat tartalmazó üvegek mutatják, hogy innen is mindent hátrahagyva menekültek az emberek.

A hullaház a 126-os számú kórház területén található, nem egyszerű megközelíteni, de az illegálisan beszökő adrenalinvadászok azért időről időre megtalálják.




 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?