Érdekes, Internet

20 alkalom, amikor az emberek szokatlan dologra bukkantak és az internethez fordultak segítségért

A világ talán már soha nem fog kifogyni azokból a rejtélyekből és rejtvényekből, melyek újra és újra feladják nekünk a leckét. Ráncos tojás? Fáról lógó űrlény szerű valami? Értelmezhetetlen antik konyhai eszköz? Ezek mind-mind olyan dolgok, melyekre normális esetben sosem találhatnánk választ magunktól – már persze, ha nem létezne a Reddit.com „whatisthisthing” nevű fóruma, ahol emberek tízezrei várják izgatottan, hogy segítsenek a végére járni az általunk talált furcsaságoknak. A most következő esetekben is ez történt.

 

 

 

 

1 ,,Mi ez a spirál alakú valami a bontatlan üveg szószban?”

Bár ez a sárga spirál első ránézésre meglehetősen ijesztőnek tűnik, valójában nem kell aggódni. A rejtélyét könnyedén megoldották: ez csak egy borsmag, ami gyakran megtalálható a fűszeres ételekben. A borsmagok különböző formájúak lehetnek, némelyik közülük például emberi fül formájú.

2 ,,A Negev-sivatagban találtuk, tudja valaki, hogy milyen kő lehet? Világít, ha fény éri.”

A Reddit felhasználók szerint ez a „mágikus” kő valójában egy zöld kalcit. A geológusok szerint minden ásványi anyag tükrözheti a fényt, de némelyikük – beleértve a kalcitot is – képes elnyelni, majd felszabadítani azt. Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy ha fénnyel feltöltődik, utána a sötétben ragyogni kezd.

3 ,,Nem tudom, hogy mi lehet ez, de porszívózás után pár napon belül ismét megjelenik…”

A válaszadók között ugyan nem volt egyhangú egyetértés, de nagy valószínűséggel az ajtókeret szigetelését szétszedő hangyák és termeszek okozhatják a jelenséget.

 

 

 

 

4 ,,Az édesanyám és a barátnőm találta ezt a valamit a tengerparton. Mi lehet ez?!”

Ez az első ránézésre földönkívüli teremtménynek tűnő valami igazából egy tengeri rózsa. Bár partra vetve meglehetősen ijesztő, a vízben egészen lélegzetelállító látványt nyújt.

5 ,,Miért néz ki úgy ez a tojás, mintha erek futnának a héj alatt?!”

A tojáshéj vénáit a madár valamilyen vírusos betegsége, például hörghurut okozhatja. Ha maga a tojás nincs megrepedve, akkor minden probléma nélkül fogyasztható.

6 ,,Ezt a zárt zacskóban található gél állagú anyagban található ovális fém darabot egy hátizsákban találtuk Új-Zélandon.”

Első ránézésre meglehetősen titokzatos ez a tasak, ám az egyik internetes felhasználó szerint ez egy újrafelhasználható kézmelegítő, és több ezren értettek vele egyet.

7 ,,A mexikói Zihuatanejo tengerpartján találtuk. Úgy néz ki, mintha valaminek a magja lenne.”






És az is. Pontosabban ez egy bengáli bársonybab.

8 ,,Egy 17. századi kastély tárolójában találtuk. Van valami ötlet, hogy mi lehet?!”

Ez a furcsa múltbéli készülék valószínűleg egy olyan generátor, amit statikus elektromosság előállítására használtak. Az egyik hozzászóló szerint ez egy Holtz-gép, ami főleg a 18. század második felében volt népszerű.

9 ,,A Mississippi-folyóban találtuk. Talán valami gomba lehet, de sosem láttam még hasonlót.”

A Reddit felhasználók hamar megoldották a rejtélyt: ez egy mohaállat-kolónia. Ezek a mikroszkopikus vízi élőlények sziklákra és ágakra tapadva élnek, együtt pedig ilyen látványos képződményeket alkotnak.

10 ,,Apám találta, a tóparti házunknál mosta partra a víz.”

Úgy néz ki, mint egy hatalmas borostyán, de túl nagy és tökéletes ahhoz, hogy az legyen. Egyes emberek szerint valamilyen fenyőből kifolyt majd megszilárdult gyanta lehet.

 

 

 




 

 

 

11 ,,Mi ez a furcsa kód a Netflix Los Angeles-i központja mellett található csatornafedélen?”

Ez a műalkotás valójában egyike a „Los Gatos Creek Trail” nevezetű kódolt lemezekből álló sorozatnak, ami egyfajta látványosság Los Angelesben. A lemezeken egyenként végig haladva megfejthetjük a titkos üzenetüket.

12 ,,Egy szupermarketben vásárolt húsételben találtam. Mi lehet ez?!”

Szarvasmarha-mikrochip, amit az állatok követésére használnak. Normális esetben nem juthatna el a fogyasztókhoz.

13 ,,A kertemben nőtt ez a furcsa, bab-formájú valami. Most, hogy elkezdett kinyílni, egyre ijesztőbb…”






Ezek a csillagvirágú liliomfa magjai, amik amellett, hogy mérgezők, épp úgy néznek ki, mintha egy bevérzett szemű mutáns-béka nézne ránk.

14 ,,Mi ez a műanyag az ajtókilincs alá szerelve?!”

Ez egy kilincsvédő, amit főként gombkilincses ajtókra szoktak felszerelni, hogy ne tudjon kárt tenni semmiben a kilincs, ha az ajtó nekicsapódik.

15 ,,A tengerparton találtuk ezt a furcsa teremtményt. Mi lehet ez?!”

A felhasználók ezt a rejtélyt is megoldották. Ez egy Colobocentrotus atratus nevezetű tengeri élőlény, ami a tengerisünök rokona.

16 ,,Egy fán lógva találtuk ezt a furcsa, ököl méretű valamit.”

17 ,,A nagymamám kérésére: a pincéjében találta ezt az ezüst színű valamit, és nem tudja, hogy mi lehet. Bárki-bármi ötlet?!”

Ez egy antik szardínia-villa.

 

 




 

 

 

18 ,,Ezt a sárgarézből készült valamit egy ausztrál bolhapiacon vettük. Mi lehet ez?!”

A Reddit-felhasználók szerint ez egy antik tésztakészítő. A belsejébe tésztát raktak, majd forró vízzel teli edénybe állították, aminek a hatására a tészta elkezdett keresztül ment a lyukakon.

19 ,,Az ismerősünktől vett házi almabor ecet tetején képződött ez a valami. Mi lehet ez?!”

Ez a Kahm-élesztőgomba által létrehozott képződmény, amit gyakran összekevernek a penésszel.

20 ,,A Hudson-folyó mentén több ezer ilyet találni. Nagyon kemény textúrájú, de belül üregesnek tűnik.”

Ez egy sulyom-mag. A sulyom a füzényfélék családjába tartozó vízinövény.

 

 

 

 

 

 

forrás



►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?