Érdekes

Az UNO készítője megerősítette, hogy nem szabad egymásra pakolni a +4 és +2 kártyákat

Egy kellemes kártyajáték a nyaralás alatt? Nincs is annál szórakoztatóbb. Legalábbis elméletben, a valóságban ugyanis a kártyajátékok, azon belül is az UNO az egyik legnagyobb konfliktus forrás, ami csak egy nyaralás alatt veszélyezteti a családokat és baráti társaságokat. Hátba szúrások, csalások és tudatos összejátszások? Az ezekből fakadó konfliktusokat már megszoktuk, ám az UNO készítője most csavart egyet a sztorin és a hivatalos Twitter oldalán egy olyan információt osztott meg, ami sok váláshoz és testvérviszályhoz vezethet még idén nyáron.

 

 

 

Mindannyian tudjuk, hogy amikor egy +4-es kártya előkerül az UNO-ban, akkor ott nem számít a család, nem számít a barátság, csak egy a cél: lehetőség szerint addig-addig pakolni egymásra a pluszos kártyákat, míg valaki a végén egy jó nagyot nem szív.

De mi van akkor, ha azt mondanánk, hogy egész idő alatt rossz szabályok szerint játszottuk a világ egyik legnépszerűbb kártyajátékát? Pedig így van, az UNO a hivatalos Twitter fiókján emlékeztette a játékosokat a játék egyik elfeledett alapszabályára, ami szó szerint sokkolta a rajongókat.


A hétvégén a játék készítői úgy döntöttek, hogy a közösségi oldalukon keresztül tisztáznak valamit, amit a játékosok 90%-a biztos, hogy rosszul tudott ezzel a népszerű játékkal kapcsolatban.

Eddig ugyanis, ha valaki egy +4-es lapot rakott elénk, akkor vakon rávágtuk a mi kezünkben lévő +4-es kártyát, és a +2-esekkel is a végtelenig tudtuk húzni egymás szívatását – ám kiderült, hogy minden eddigi UNO-partit rosszul játszottunk. Ahogy a hivatalos bejegyzésben is olvashatjuk ugyanis:

NEM PAKOLHATJUK EGYMÁSRA A +4 ÉS +2 KÁRTYÁKAT!


A Twitter bejegyzésben egy rövid magyarázat is olvasható: vagyis, ha valaki +4-es vagy +2-es kártyát rak le nekünk, akkor – hiába van nálunk pluszos kártya – nem rakhatunk rájuk semmit, egyszerűen fel kell húznunk az adott mennyiségű kártyát, majd az utánunk következő játékos következik.

 

 

 

 

 

Véleményünk szerint ez a rég elfeledettnek hitt szabály rendesen odavág a játék örömének, de hát a szabály az szabály – legalábbis elméletileg. A kérdés már csak az, hogy…

Te a gyártó által előírt szabály szerint fogsz ezentúl játszani?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?