Érdekes

16 nevetségesnek tűnő tény, ami valójában teljesen igaz

A világ tele van érdekességekkel, melyek egy része annyira hihetetlen, hogy az ember csak mosolyog egyet rajtuk anélkül, hogy kicsit is komolyan venné őket. Pedig olykor nem ártana, hiszen bármennyire is abszurdnak tűnik egy-egy ilyen érdekesség, attól még valódi, bizonyított tényeken alapszik. Az alábbi listán 16 ilyet gyűjtöttünk össze, melyet első hallásra ugyan nevetségesnek találhatunk, de ettől függetlenül egy pillanatra sem érdemes félvállról venni őket…🧐

 

 

 

1 A Kínaiak és Japánok természetüknél fogva nem alkalmasak a tejfogyasztásra.

A kínaiak és a japánok 80-90%-a 3-4 évvel a születésük után elveszíti a laktóz megemésztésének képességét. Több kutatás arra mutatott rá, hogy a legtöbb japán 200 ml tejet képes elfogyasztani komolyabb kórtünetek nélkül.

2 A galambok ,,bólogatása” csak egy illúzió. Valójában ezzel a mozgással korrigálják a fejüket sétálás közben, ami így végig egyenletes és nem mozog össze-vissza a testükkel.
3 Tanulmányok kimutatták, hogy az emberek 1,6%-a valós, kimutatható fájdalmat érez a saját testében, amikor látja, hogy egy másik személynek fáj valami. Ezt tükör-érintéses szinesztéziának hívják.



4 Amikor egy páciens veseátültetésen esik át, a saját veséi legtöbbször a helyükön maradnak, nem távolítják őket el.
5. 2016-ban Norvégiában lovaggá ütöttek és a királyi gárda tábornokává léptettek elő egy pingvint. Ő Sir Nils Olav dandártábornok. Ez a hagyomány egyébként több, mint 40 éves, a királypingvinek már 1972 óta a norvég királyi gárda kabalái.
6 Svájcban törvény tiltja, hogy egyszerre csak egy tengerimalacot tartsanak az emberek háziállatként.
7 Az egyszerre született ikrek akár két különböző apától is származhatnak. Ezt a jelenséget szuperfekundációnak nevezik.
8 Japánban létezik egy Heikegani nevű rák, aminek a páncélja épp úgy néz ki, mint egy mérges arc.

9 Sokkal később jelentek meg az első kék szemű emberek a Földön, mint ahogy az emberiség kerámiákat kezdett volna készíteni.
10 A méhek gondolkodás nélkül megcsípnek más (idegen) méheket, ha azok veszélyt jelentenek a kaptárra.
11. 3 oka van annak, hogy a papírvágás okozta apró sebeket aránytalanul fájdalmasnak érezzük:

Egyrészt, mert a vágás legtöbbször az ujjbegyeinket éri, ahol rengeteg idegvégződés, nyomás- és fájdalomérzékelő receptor található.

Másrészt, mert a papír szélei csak távolról nézve tűnnek egyenesnek, valójában ,,nemezeléssel”, vagyis összepréseléssel állítják elő, így a szélei igazából recések, tehát szinte roncsolják a bőrünket, ami sokkal jobban fáj.

Harmadrészt pedig azért, mert a papírlap nem ejt mély vágást, éppen csak a bőr felszíni rétege alá jut be, vagyis nem keletkezik vér a vágás során. Ez csak azért probléma, mert így a sebet nem borítja be a vér, hanem egyszerűen nyitva marad és ki van téve a levegő okozta irritációnak, amit mi persze kínzó fájdalomként élünk meg.

12 A Tyrannosaurus legközelebbi, ma is élő leszármazottja a csirke.
13 Egy amerikai pszichiáter, Dr. Aikarakudy Alias tanulmányában igazolta, hogy összefüggés van az emberek intelligenciája és a testüket borító szőr között. Summázva: minél szőrösebb valaki, annál okosabb.

 

 

 

 

 

14 Kolumbiában létezik egy ,,sokszínű” folyó, a Caño Cristales. (magyarul: Kristály-folyó) A vize 5 különböző színben tündököl: piros, sárga, zöld, kék és fekete.
15 Nem csak a férfiaknak, a nőknek is van ádámcsutkájuk, ám nekik nem fejlődik ki annyira, mint a férfiaknak.
16. 1973-ban a japán hatóságok úgy döntöttek, hogy változtatnak a közlekedési lámpák színein, és az addig kék színt egy zöld árnyalat váltja fel. Így ma már a közlekedési lámpák ugyan technikailag zöldek, ám az emberek még mindig azt mondják: \’ao desu\’, vagyis kék van, át lehet kelni.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?