Kreatív

Okos-bombát készített a mérnök, ami csillámporral és fingszaggal szórja meg a tolvajokat

Az Egyesült Államokban bevett szokás, hogy a postaszolgálat és a futárszolgálat emberei – ha nincs otthon az átvevő – egyszerűen a bejárati ajtó mellett hagyják a csomagokat, ezzel nagy ziccert adva a tolvajoknak. Ezt unta meg az egykori NASA-mérnök YouTuber, aki édes bosszúként egy csillámpollar és fingszaggal támadó okosbombát készített a tolvajok megleckéztetése végett.

 

 

 

 

 

A bomba külsejét egy Apple-doboz adta, mivel ez az, ami leggyakrabban elcsábítja a tolvajokat. A bomba lelkét egy bonyolult mechanizmus alkotta, mely a doboz kibontása után csillámport szór szanaszét, majd kis idő elteltével a benne elhelyezett fing-spray segítségével borzalmas fingszagot kezd el terjeszteni – miközben végig élő egyenes adásban mutatja a tolvajokat a doboz mélyén elhelyezett (okostelefonok alkotta) rejtett kamerák segítségével.

A csomagban még egy GPS nyomkövető is helyet kapott, ezzel biztosítva, hogy sose tudjanak véglegesen meglépni vele a tolvajok. (bár legtöbbször önmaguktól hajították el a bűz miatt) Az egykori NASA mérnök 6 hónapot töltött a bomba kifejlesztésével és finomra hangolásával, míg végül olyan „pusztító” erejű nem lett, mint azt a most következő videóban is láthatjátok.

 

 

 

 

 

 

Ha nem tudsz angolul, vagy csak szimplán nem érdekel a rizsa és a bomba mechanizmusa, akkor érdemes lehet 5:40-hez tekerned, akkor kezdődik ugyanis az első éles bevetés.









Ha a tolvajok jobban odafigyeltek volna és nem csak esztelenül lopdosnak össze-vissza, akkor valószínűleg felismerték volna az átverést.

 

 

 

 

 

 

A mérnök ugyanis a Reszkessetek betörők! című film ihlette címzéssel látta el a csomagot, vagyis a feladó nevénél Kevin McCallister neve olvasható, míg a címzettnél Harry és Marv, vagyis a vizes banditák láthatók…😜

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?