Életmód

12 ország, ahol szokatlan módon ünneplik a születésnapokat

Minden országnak megvannak a maga szokásai hagyományai, ami a világ más részein élők számára sokszor furának tűnhetnek. Nincs ez másképp a születésnapok ünneplésével kapcsolatban sem. Elsőre talán nem is gondolnánk, hogy mennyire eltérő szokások vannak érvényben ezzel kapcsolatosan egy-egy nemzet esetében.

 

 

 

 

 

 




Írország

Írországban szó szerint megrázzák a gyerekeket, mégpedig úgy, hogy ők fejjel lefelé vannak. Mindig annyit kell, amennyi az aktuálisan betöltött életkoruk, plusz egy.

Dánia

A dánok igazi hazafik, ugyanis nincs szülinapi buli dán zászló nélkül. Ezt az ünnepeltnek ki kell tennie az ablakába, továbbá az asztalra, valamint a tortára is mini zászlókat raknak.

Németország

Németországban létezik egy hagyomány, miszerint annak a férfinek, aki a 30. születésnapjáig nem nősült meg, e napon fel kell söpörnie az utcát. A “segítő” barátok pedig gondoskodnak is arról, hogy legyen mit, ugyanis különböző szemeteket dobálnak el. Ezt mindaddig kell végeznie, amíg meg nem csókol egy járókelő lányt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vietnám

Vietnámban teljesen máshogy számolják az emberek életkorát. Mindenkinek új év napján van, akár akkor született, akár nem. Sokan még a pontos születési dátumukat sem tudják.

Kanada

Kanadában elterjedt szokás, hogy a szülinaposnak vajjal kenik be az orrát. A hagyomány szerint az ünnepeltet a síkos az orrnak köszönhetően nem fogja semmilyen balszerencse érni az elkövetkező évben.

Ausztrália

Az országban a szülinapos ünneplésekor nem maradhat el az asztalról a fenti képen látható specialitás, ami nem más, mint vajjal megkent, és drazséval megszórt háromszög alakú kenyérszeletek.




Mexikó

Sok filmben láthattuk már, amikor is a szülinaposnak bekötött szemmel kell szétvernie egy papírból készült játékot (piñatát), amiben cukrok és csokik vannak.

Argentína

Az országban van egy nagyon szép hagyomány a 15. életévüket betöltött lányok számára. Az ünnepeltet az édesapja konferálja fel az ünnepségen, ami majdnem olyan, mint egy kisebb esküvő. Továbbá 15 fiúval/férfivel kell táncolnia, akik 1-1 évet jelképeznek az életéből.

 

 





 

 

 

Brazília

Brazíliában elterjedt szokás, hogy meghúzzák az ünnepelt fülcimpáját, méghozzá annyiszor, ahány éves. Továbbá a torta felvágásánál az első szeletet mindig a hozzá legközelebb álló (nem fizikailag) személy kapja, aki általában valamelyik szülő.

Jamaica

Jamaicában elterjedt szokás, hogy az ünnepeltet liszttel terítik be, tetőtől talpig. Biztos el tudod képzelni, hogy ez mennyire lehet jó érzés egy jó forró, izzadós nyári napon. De, hogy kárpótolják is az illetőt, e mellé ajándékokat is kap, ami felnőttek esetében pénz, gyermekek esetében pedig valamilyen játék.

Kína

Kínában szülinapi torta helyett egy nagyon hosszú tésztát kell megennie az ünnepeltnek, ami a hosszú életet jelképezi. Nem haraphatja el, úgy kell elvágnia a pálcikákkal. Minél hosszabbat tud megenni belőle, annál hosszabb lesz az élete is.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?