Kvíz

6 fejtörő, ami megmutatja, hogy mennyire jó a logikád és a megfigyelőképességed!

Te is szerettél volna valaha olyan sikeres és szemfüles problémamegoldó lenni, mint a detektív regények koronázatlan királya, Sherlock Holmes? Ha igen, akkor itt a remek alkalom, hogy kipróbáld magad élesben: az alábbi játékokhoz ugyanis semmi másra nem lesz szükséged, mint a józan eszedre és logikádra, amik segítségével egy kis gondolkodás után egészen biztosan könnyedén veszed majd az akadályokat…🧐

 

 

 

 




1. A három lány közül vajon melyik lehet a cica gazdája?

28374-2.jpg

2. Két vadász egy szarvast üldözött éppen, ám hirtelen szem elől veszítették az állatot. Pedig biztosan a közelben van. Te megtalálod?

28374-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Az alábbi emberek közül bár mindannyian a jobb kezüket használják éppen, az egyikükről azonban sejthető, hogy ennek ellenére balkezes. Melyikük az?

28374-3.jpg

4. A kép alapján válaszolj az alábbi kérdésekre!

a) Mi az apuka foglalkozása?

b) Van több gyerek is a családban?

c) Melyik évben készült a kép?

28374-5.jpg

5. A képen szereplő két férfi eltévedt. Egyikük a jéghideg Déli-Sarkon, a másikuk a forró Mojave-sivatagban. Ha nem találják meg őket, melyikük fog hamrabb meghalni?

28374-4.jpg

6. Találd meg a 8 különbésget a két kép között!

28374-6.jpg

 

 

 

MEGOLDÁSOK:

 

 

 




 

1. A középső lány a cica gazdája, mivel a macska már kiszakította a harisnyáját. A jobb oldai lányon is ki van szakadva, de mivel neki csak hátul, ezért valószínű, hogy neki csak beakadt valahová.

2.

28374-1m.jpg

3. A pincér az, mivel neki csak azért van a jobb kezében a tálca, hogy az asztalhoz érve az ügyesebbik kezével (vagyis a ballal) pakolhasson le róla.

 

 

 




 

 

 

 

 

4.

a) A keverőpult, a szintetizátor, és a midi pad alapján az apa egy DJ.

b) A bölcső és a kanapé körül heverő plüssök alapján legalább egy baba még van a családban a konyhában álló gyerek mellett.

c) Mivel az asztalon ott hever egy bontatlan Fidget Spinner, ezért valószínűleg 2017-ben készült a kép.

5.

A déli-Sarkon ragadt férfi, mivel nincs rajta ruha, ezért csak percei lehetnek hátra, mielőtt megfagyna. A sivatagban eltévedt férfit „csak” a kiszáradás veszélye fenyegeti.

6. A pók nyolc lába a különbség.

28374-6m.jpg

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?