Életmód

9 rossz dolog, amiről sürgősen le kellene szoknod

Persze csak akkor, ha nem akarsz magaddal csúnyán kiszúrni.

 

 

 




A londoni University College kutatói kimutatták, hogy átlagosan 66 napba telik, hogy egy tevékenységet gondolkodás nélkül hajtsunk végre. Viszont a kialakult szokásokról leszokni sokkal hosszabb időbe telik.

A Brightside most olyan szokásokat gyűjtött össze, amikről – szerintük – jobb lenne gyorsan megfeledkezni.

Íme, a Brightside listája:

Ne tedd fel a lábad a műszerfalra

Filmekben is gyakran látni, hogy a legmenőbb szereplők felteszik a lábukat a kocsi műszerfalára. A valóságban nagyon veszélyes. Egyrészt gondoljunk csak bele, milyen előnytelen ez a pozíció, ha véletlenül balesetbe keveredünk. De akkor is bajba kerülhetünk, ha a kocsi hirtelen fékez. Ha a lábad a fejed vonalában van, az azt jelenti, hogy padlóféknél könnyen a térdedbe ütheted az arcodat.

Ne akaszd a törülközőt kampóra, és ne tartsd oldalra húzva a zuhanyfüggönyt

A törülköző nedves gyűrődéseiben ugyanis nagyon jól érzik magukat a baktériumok, a zuhanyfüggönyön redőiben pedig penész telepedhet meg.

 

 

 





 

 

Ne igyál kávét éhgyomorra

Az éhgyomorra fogyasztott kávé gyomorégést és emésztési zavarokat okozhat. A kávé hatására a gyomrod savat kezd termelni, de ha nem érkezik szilárd táplálék, a fölösleges sav károsítja a gyomorfalat.

Ne egyél pattogatott kukoricát

A Brightside azt írja, hogy a fogorvosok szerint a pattogatott kukorica apró darabkái könnyen a fogunk közé szorulnak, és rendszeres, alapos fogápolás mellett is nehéz megszabadulni tőlük. Ráadásul a mozikban kapható kukorica nagyon zsíros is.

Ne hagyj vizes palackot a kocsiban

Ha a napfény rásüt, a műanyag palackban lévő víz nagyítólencseként működik, és tüzet okozhat, főleg, ha sötét felület van alatta. Az esélye kicsi, de valós.

Ne nyomd ki a pattanásokat

A pattanást a pórusok eltömődése okozza. Ilyenkor gyulladás keletkezik. Az egészséges szervezet fehérvérsejteket küld oda a baktériumok ellen, ezért lesz piros a környéke. Ha kinyomod a pattanást, a pórus oldala megsérül, és még kiszolgáltatottabbá válik a bakatériumokkal szemben.

 

 

 





 

 

 

Ne fotózz le mindent a telefonoddal

Linda Henkel, a Fairfield Egyetem mukatársa hívta fel a figyelmet arra, hogy ha állandóan fotózunk, rengeteg részletről maradunk le. Fotózáskor ugyanis a fotóra koncentrálunk, nem arra, amit fotózunk. Egy kísérletben két csoport járt körbe egy kiállításon. Az egyik nézelődött, a másik csak fotókat készített. Az utóbbiak kevésbé hatékonyan tudtak válaszolni utána a kiállítással kapcsolatos kérdésekre.

Ne szedj olyan vitamin, amiben biológialiag aktív adalékok vannak

Ha valaki kiegyensúlyozottan étkezik, fölölseges mellette vitaminokat szednie, mivel a táplálékkal hozzájut a szükséges mennyiséghez. Vitaminokat csak akkor szükséges szedni, ha a szervezetünk valamiért hiányt szenved bennük. De a biológiailag aktív vitaminok nem gyógyszerek – ha megbetegszünk, nem képesek meggyógyítani.

Ne tedd a töltőn lévő telefont a párnád alá

A telefon töltés közben felmelegedhet, és tüzet okozhat. Nem érdemes kockáztatni.

Neked mi a véleményed a listáról?

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?