Érdekes

4 hasonló termék, amik mégis nagyon különbözőek

Sokak szerint nincs semmi érdemleges különbség ezek között a termékpárok között, de ha kicsit tüzetesebben megvizsgáljuk őket a felszín alatt, akkor azért rá kell jönnünk, hogy ez nem igaz.

 

 

 

1. Lipton és Nestea jegestea

Az ízüket és az összetételüket tekintve szinte teljesen megegyeznek, ám a Nestea természetes aromákat használ, míg a Lipton nem egészen. Ennek ellenére a Lipton világszerte népszerűbb.

2. Sajtburger (Burger King és McDonald’s)
A Burger King-ben a buci meg van szórva szezámmaggal, míg a McDonald’s-ban nincs. A Burger King-es viszont nem tartalmaz hagymát a McDonald’s-val ellentétben. A kalóriákat tekintve is van különbség. A McDonald’s sajtburgere körülbelül 300 kalóriát tartalmaz, a Burger King-é pedig 550-et.

3. Lay’s és Pringles

Míg a Lay’s chips valódi burgonyaszeletekből készül, addig a Pringles csak 42%-ban tartalmaz krumplit, ugyanis az pépből készül. A Pringles esetén ezért is egyforma nagyságú minden szelet.

4. Coca Cola és Pepsi

Nagy az ellentét a két márka kedvelői között. Vannak, akik csakis a Coca-Cola-ára, és vannak, akik kizárólag a Pepsi-re esküsznek. Míg a legtöbben azt vallják, hogy meg sem lehet különböztetni őket egymástól. Nos, ha valaki alapos íztesztnek veti alá a két terméket, akkor érezhető, hogy a Pepsi édesebb és citrusosabb, míg a Coca-Cola enyhén vaníliásnak mondható. Továbbá a Coca-Cola a mai napig féltve őrzi a receptjét, míg a Pepsi nem titkolja a sajátját.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?