Érdekes, Igaz történetek, Internet

Egy ismeretlen jelölte meg barátjaként a közösségi oldalon, melynek következtében örökre elveszítette a lányát

Sokan közölünk jelenleg is használják a közösségi oldalakat. Ezek az oldalak rengeteg lehetőséget kínálnak a csevegésre, információk és fényképek megosztására.

Sokan rabjai lesznek ezeknek az oldalaknak, és ezen keresztül mutatják be az életüket, azt hogy mit esznek, hogyan élnek és mit csinálnak ők maguk és a gyerekeik és még sok más egyebet is megosztanak. Sajnos sokan nem gondolnak arra, hogy ez milyen veszélyes is lehet rájuk vagy a hozzájuk közelállókra.

 

 

 

 

Ez egy történet, mely futótűzként terjedt a Facebook-on, amit egy volt rendőr osztott meg azzal a céllal, hogy a felhasználók gondolkodjanak el végre azon, hogy mit is töltenek fel az internetre. Íme, a történet…

Egy fiatal lányt egy ismeretlen férfi megjelöli ismerősének. A lány nem ismeri őt, de a fényképen egy szimpatikus fiatal, gyönyörű szemekkel és bájos mosollyal rendelkező férfi van. A lány úgy gondolja – miért is ne? És visszajelöli ismerősként.

Pont úgy alakult, hogy ezen a napon ment először iskolába a kislány. Olyan szép az iskolai egyenruhában, hogy az édesanyja nem állhatja meg, hogy fényképet készítsen róla és feltegye azt a facebookra, hogy a barátai és ismerősei is láthassák ezt az eseményt.

 

 

 

 

 

 

Az édesanyát annyira megérintette ez a pillanat, hogy a képaláírásban a saját szavain kívül még az iskola címét is megosztja:

„Nem hiszem el, hogy már így megnőtt! Hogy repül az idő! Egy büszke édesanya!”

Közben az az ismeretlen férfi, akit reggel jelölt vissza ismerősének az anya, elküldi a lányról készült képet a világ különböző részein élő 60 felnőtt férfinak a következő felirattal:

„Amerikai lány. 5 éves. Sötét hajú barna szemű. Ára 5000$.”

Az anya nem is sejti, hogy a gyerekkereskedő nem csak a lánya fényképével, de pontos iskolai címével és nevével is rendelkezik, amit ő maga kínált fel ezüst tálcán. Így amikor 15:00 –kor érte megy a lány már nem lesz ott.

A sokkos állapotban lévő anya nem érti, hogy adhatták el a lányát még azelőtt, hogy érte ment volna az iskolába. A lányt egy ismeretlen elrabolta, és nem tudja, hogy miért és hova viszik őt és azt sem tudja, hogy látja e valaha még a szüleit.

Ne jelöljön meg ismeretleneket ismerősnek a facebookon és ne tegye nyilvánossá az életét!

Nem is tudja elképzelni, hány ember van a világon, aki veszélyes lehet a gyermekére. Minden nap több száz gyermeket rabolnak el a világon. Eladják őket a feketepiacon vagy illegálisan külföldre viszik őket.

 

 

 

 

 

 

Mindent meg kell tennünk azért, hogy megvédjük magunkat és a hozzánk közelállókat. Meséljen erről a cikkről lehetőleg minél több embernek, hogy a minden szülő tudjon ezekről a veszélyekről.

Ezek azok az óvintézkedések, melyek jó tudni:

Soha ne igazoljon vissza ismerősnek ismeretlent.

Saját oldalára ne tegyen fel fényképet a gyerekeiről.

Ne adja meg azokat a tartózkodási helyeket, ahová a gyerekkel együtt megy.

 

Feltétlenül ossza meg ezt a cikket a barátaival!

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?