Érdekes

Hihetetlen tények a világunkról, amelyek hallatán a te szád is tátva marad!

Sok dolgot nem tudunk még, amit ha tudnánk sokszor nem állnánk értetlenül dolgok előtt.

 

 

 

Most olyan hihetetlen tényekre mutatunk rá amelyek meglepetésként érnek minket.

Ezek olyan érdekességek lesznek amelyek már benned is felmerültek, de egészen mostanáig nem tudtad rá a válaszokat.

1. Az emberi nyál is tartalmaz egy úgynevezett opiorfint amely fájdalom csillapító hatású és erősebb mint a morfium.

2. Vannak olyan színek amelyeket a szemünk nem lát, ezeket hívjuk a köznyelven lehetetlen vagy más néven tiltott színeknek. Ezeket az agyunk képes érzékelni. Ez a két színpár is ilyen. Ezeket a színeket ha összekeverjük csak az agyunk képes arra, hogy “lássa”.

3. Mindenkire mondható, hogy idegen. A nitrogén a DNS szerkezetünkben, a kalcium ami a fogainkban van, a vérünkben lévő vas és a tüdőnkben lévő oxigénatomok egyaránt az összeomló csillagok belsejében keletkeztek.

 

 

 




 

 

 

 

4. Az ember ahogy idősödik, úgy veszíti el az ízlelését. Olyan 60 éves korunkra nem tudunk különbséget tenni édes, a sós és a savanyú ízek között.

5. Egy számítás kimutatja, hogy egy ember az élete során 16 gyilkos mellett halad el.

6. Nincs két egyforma keverés. Ez úgy kell érteni, hogy ha te megkeversz egy pakli kártyát, annak a lapjai valószínűleg még soha nem kerültek ebbe a sorrendbe.

7. A köldökzsinór őssejteket tartalma, amelyek képesek segíteni a regenerálódást. Ezért ha egy terhes nő belső szervei megsérülnek képesek az őssejtek által gyógyulni.

 

 

 




 

 

 

8. Szervezetünk energiát termel. Nem is keveset. A szívünk egy nap alatt annyi energiát hoz létre, hogy egy teherautót képes lenne 32 km távolságba elvinni. Vagy az agyunk képes lenne egy 10 wattos izzót megvilágítani.

person with brain save bulb icon, vector illustration design

9.Belegondoltál már, hogy mekkora egy közlekedési lámpa? Ugye, hogy nem gondoltad ekkorának.

10. A felhőnek van súlya bármennyire is hihetetlenül hangzik. Egy sima bárányfelhő olyan 500 tonnát is nyomhat, míg egy viharfelhő körülbelül 10 ezer tonna is lehet.

11. Ha a hozzád legközelebb ember jobb oldalt ül, akkor ha körbemegyünk a föld körül, a legtávolabbi ember a bal oldaladon ülő ember.

 

 

 

 




 

 

 

12. Kor valójában semmit sem jelent. Nem függ tőle semmi. Annyit mond el rólunk, hogy életünk során hányszor kerültük már meg a napot.

13. Bármennyire is furcsán hangzik egy 43 cm-es pizza nagyobb mint két 30-as.

14. Az úgynevezett barátság paradoxont Scott Field szociológus írta le 1991-ben. A tézis szerint egy személy bármely barátja nagy valószínűséggel népszerűbb az adott személynél, amelynek oka, hogy az emberek szívesebben barátkoznak olyanokkal, akik több ismerőssel és baráttal rendelkeznek, mint ők maguk.

15. Azok az emberek akik 1990-ben születtek hihetetlen különleges dolgot mondhatnak el magukról. Ugyanis már éltek két évezredben, két évszázadban, három évtizedben, és még mindig nincsenek 30 évesek.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?