Állat, Hírek, Külföld

Betiltaná a macskatartást egy angol nő: érdekes indokkal állt elő

Szerinte a macskák vérbeli gonosz ragadozók.

 

 

Sally Jones az angol This Morning nevű reggeli műsorban beszélt arról, hogy a kijárós macskák mennyire veszélyesek tudnak lenni és ezért be kellene tiltani a macskatartást egész Angliában. Szerinte a macskák gonosz ragadozók, hiszen évente ötvenöt millió madarat ölnek meg.

 

 

 

 

A mi lelkünkön szárad, hogy azt a rengeteg madarat megölik a háziállataink. A macskák kegyetlen gyilkosnak születtek, 275 millió kisemlőst és sok millió maradat ölnek meg évente – mondta a tévéműsorban Jones.

Természetesen ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a nő kijelentésére azonnal jöttek a kommentek, főleg a macskás gazdiktól.

A legtöbben azt hozták fel, hogy a macskatartás nem csak arról szól, hogy legyen mit simogatni, hiszen a cicák akár a mentális betegségekkel küzdőknek is jót tehet, és jó érzés az is, ha tudnak valakiről gondoskodni.

 

 

 

Persze voltak akik nem érveltek, csak egyszerűen őrültnek nevezték a nő ötletét. Ez persze nem csoda, hiszen a macskák valóban ösztönös vadászok, teljesen természetes és egészséges, ha egy macska néha elkap valamit. Arról nem is beszélve milyen hasznos lehet ha egy macska egereket vagy patkányokat vadászik le.

Jones végül módosította kijelentését, arra, hogy elég volna csak nem kiengedni a macskákat az udvarra vadászni.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?