Egyéb

Egy apa őszinte vallomása arról, miért a felesége a legfontosabb ember az életében

A több gyerekes blogger apuka, Mike Berry írta meg az egyik posztjában, hogy miért a felesége a legfontosabb a számára és nem a gyerekei. Azt is megírja, hogy miért kellene ezt minden családban megfogadni.

 

 

A blog bejegyzése nagyon népszerűvé és megosztóvá vált: egyesek kritizálták a szerzőt, míg mások inspirálták, mert valóban megváltoztatta a gondolkodásmódjukat.

 

 

 

Mike és felesége, Kristin 8 örökbefogadott gyermeket nevel. 17 éve élnek boldog házasságban és aktív szociális munkát végeznek, hogy segítsenek más családoknak a problémákat kezelni és harmonikus kapcsolatokat kialakítani.

Úgy döntöttünk, hogy megosztjuk Mike érdekes cikkét veletek.

Általában 8:30-kor szólok a két tizenéves lányomnak, hogy hamarosan fel kell menniük az emeletre, majd kilenc órakor megmondom nekik, hogy menjenek a szobájukba. Minden alkalommal vitába szállnak vele, hogy: “Miért kell 9-kor lefeküdni? Már nem vagyunk gyerekek!”

Én pedig türelmesen és szépen elmondom nekik – “Nem kell most lefeküdnötök, egyszerűen megkérlek titeket, hogy menjetek ki a nappaliból. Anya és én nem láttuk egymást egész nap, mert a munkánkra koncentráltunk. Szeretnénk egy kicsit kettesben lenni.”

A lányok forgatják a szemüket.

Őszintén szólva ezt a szabályt követjük azóta, hogy 15 évvel ezelőtt szülőkké váltunk. A feleségem és én sok időt töltünk a gyerekeinkkel, de nem a nap 24 órájában. Szeretjük a gyerekeinket, és természetesen nagy szerepet játszanak az életünkben. Mindig számíthatnak ránk bármi is legyen, ha pedig segítség kell azt is megoldjuk.

De a gyermekektől eltekintve “magunkra” is kell időt szakítanunk. Kristinnel mindig meg kell győződnünk arról, hogy a házasságunk erős és egészséges. Ennek számos oka van, hogy miért fontos. Ma 4-et hoztam el nektek.

 

 




 

 

Az egészséges házasság az otthon egyik alappillére.

Nemcsak a gyerekek jelentik a család szerves részét, hanem a szülők is. A család legfontosabb részét képezi a feleség és a férj. A te nyakadba zúdul az összes felelősség és a gyerekek a mi példánk alapján választják meg az útjukat.

Mielőtt ők lettek volna, csak mi voltunk egymásnak.

Mielőtt megszülettek, csak mi ketten voltunk. Beleszerettünk egymásba, hiányoztunk egymásnak, egész éjjel beszéltünk telefonon, aztán elhatároztuk, hogy örökre összekötjük az életünket. Majd elkezdtünk családot alapítani. Aztán gyönyörű gyermekeink lettek. Természetesen boldogok vagyunk, hogy rájuk találtunk. De a házasságunk szent és sérthetetlen, ezért mindent meg kell tennünk, hogy megvédjük.

 

 

 

 

Csak mi maradunk egymásnak, ha a gyerekek kirepülnek.

Semmi sem tart örökké. Egy pillanat alatt felnőnek a gyerekek, és elhagyják a családi fészket. Amikor elhagyják a házunkat, saját családjuk lesz és felnevelik saját gyermekeiket. Azt szeretném, ha a feleségemmel fennálló kapcsolatom olyan erős és intim maradna, mint az elején. De ahhoz, hogy egy ilyen jövő alakuljon ki, most a kapcsolatunkon kell dolgoznunk. A kapcsolatunknak elsődlegesnek kell lennie, bár ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre hallatszik.




Példát kell mutatnunk a gyerekeinknek.

Mint már említettem, a gyerekek látnak minket és tanulnak tőlünk. Figyelnek minden lépésünket, és aszerint cselekszenek ők is. Mindig azt mondom: “Felnőtteket nevelünk, nem gyerekeket.” Hiszen felelősségre neveljük őket, akik helyt fognak állni felnőttként, a szerelemben és a családban. Szeretné, ha a házasságunk példamutató lenne számukra. Ezért áll a feleségem a gyerekeim előtt. Igaz csak egy hajszál választja el őket, de mégis a nejem áll előrébb.

Amikor a gyerekek látják, hogy szüleik szeretik egymást, biztosak benne, hogy a szülők őket is szeretik. Ezért kell vigyázni a kapcsolatra!

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?