Egészségügyi ötletek, Érdekes

7 szokatlan dolog, amire még a banánhéjat használni lehet!

A leggyakrabban az emberek a banánhéjat. Vannak azonban különböző dolgok, amikre használni lehet. A héjat lehet használni a konyhában, mint a tisztítószer, vagy kozmetikumként is.

 

 

 

 

1. Pattanások ellen

A Bbanánhéj tartalmaz C-vitamint és E-vitaminy, valamint káliumot, cinket, vasat, mangánt. Ezek a vitaminok nyugtatják a gyulladt bőrt, és csökkentik a pattanások kitörését. Továbbá, a banán héj tartalmaz luteint és karotinoidokat, amelyek zsírban oldódó vegyületek, ezek is segítenek legyőzni a gyulladást és a pattanásokat. Dörzsölje a banánhéjat a bőrébe, és hagyja rajta 5-10 percig. Öblítse le a bőrt. Ismételje naponta kétszer.

2. Csökkenti a ráncokat

Akkor ráncosodik a bőr, amikor az elveszti rugalmasságát és elveszti feszességét. Dörzsölje a banánhéjat át a bőrén, és hagyja 30 percig, vagy akár egy éjszakán át. Mossa meg az arcát és hidratálja. Ismételje meg hetente 3-szor.

 

 

 




 

 

 

3. Ezüst tisztítása

Amikor a ezüst kezdi elveszíteni a csillogását, próbálja meg banánhéjjal tisztítani. Turmixolja össze a banánhéjat, és az abból készült pasztával dörzsölje az ezüstöt.

4. Szilánkok eltávolítása

A banán héja gazdag enzimeket tekintve. Tegyünk egy érett banán héját az érintett területre. 15 percre hagyjuk ott, majd óvatosan és könnyen kihúzhatjuk a szálkát.

5. Komposztáláshoz

Banánhéj hozzáadása a komposzt halomhoz segít bevezetni a kalciumot, magnéziumot, ként, foszfátokat, káliumot, és nátriumot. Vágjuk a banánhéjat kisebb darabokra és keverjük a komposzthoz.

 

 

 




 

 

6. Fogfehérítés

Az érett banán héja nagyon gazdag káliumban, amely csökkenteni sárga foltok megjelenését a fogakon. Fogmosás után dörzsölje meg a fogait banánhéjjal, majd öblítse le.

7. Segít eltüntetni a hegeket

Tegye a banánhéjat az érintett területre és hagyja akár egy éjszakán át ott. Ismételje naponta!

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?