Érdekes

Genetikai mutációk, amik egyszerre félelmetesek és csodálatosak

A következőkben 8 olyan genetikai mutációt mutatunk nektek, ami egyszerre félelmetesek, de mégis rabul ejtenek minket. Van köztük olyan, amit elsőre teljesen átlagosnak gondolnál, de valójában az is mutáció.

 

 

 

 

 

Kék szem – A kék szemek a HERC2 gén mutációjának eredménye. A kék szemű embereket nagyon vonzónak tartják és egy tanulmány szerint a világos szeműek jobban bírják a stresszt és jobban tolerálják a fájdalmat, mint a sötét színű szemekkel rendelkező emberek.

Zöld szem – A zöld szemszín a legritkább szín és mutáció a világon és az embereknek mindössze 2% -a rendelkezik zöld szemmel. A zöld szemek érzékenyebbek az UV sugárzásra.

Heterochromia – A Heterochromia a melanin feleslegének vagy hiányának következménye. Ez lehet egy mutáció vagy egy olyan tulajdonság, amelyet sérülés, betegség, gyulladás vagy bizonyos szemcseppek használata okoz. Ezeknek az embereknek szuperhatalma van, méghozzá az, hogy vonzzák a figyelmet és lehetetlen, hogy ne bámuld meg.

 

 

 

 

 

 

 

Vörös haj – Az MC1R gén megváltozásának köszönhetően vörös hajú emberek lesznek. Az emberek mindössze 2% -a vörös hajú. Ezt a mutációt általában világos bőrszín, szeplők és könnyebb szemszínek kísérik, de vannak olyan ázsiai és afrikai emberek is, akik vörös hajjal születnek.

Szeplők – A szeplők az MC1R gén egy ártalmatlan mutációja.

Őszülés – Befolyásolhatja a test minden szőrös területét, beleértve a szemöldököt és a szempillákat is. Ez a funkció súlyos genetikai betegség tünete lehet, de a legtöbb esetben csak a festékanyag hiányáról van szó, és nem okoz problémát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lyuk az állon – Akár milyen hihetetlen ez is mutáció és öröklődik is. Génmutáció eredménye, amely az alsó állkapcson lévő csontokat vagy izmokat nem képes teljesen összeolvasztani.

Izom – A gyors izomnövekedést biztosító genetikai mutáció valóban ritka jellegzetesség, amely gyakran állatoknál fordul elő. Mindazonáltal vannak olyan emberek, akik gyúrás nélkül is izmosak. A myostatinnak köszönhetően a fehérje gyors izomnövekedést eredményez és még a csecsemők is testépítőknek tűnhetnek.

Óriási haj a babákon – Elképesztő, de tényleg van ilyen, a kisbabák rengeteg hajjal születnek. Sok felnőtt kiegyezne ilyen hajkoronákkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?