Életmód

14 dolog, amit csak az igazán boldog párok csinálnak lefekvés előtt!

A rohanó, felgyorsult életünk a párkapcsolatunkra is hatással van. Egy nap csak néhány órát tudunk eltölteni együtt, akkor, amikor alvásra készülnek, vagy együtt vacsorázunk, esetleg valamilyen egyéb elfoglaltság közben megbeszéljük, hogy kinek milyen napja volt. A kommunikáció közelebb hozza egymáshoz a párokat és egy erősebb, tartósabb köteléket tud kialakítani. Ezért nem szabad sietni a lefekvéssel, a vacsorával, és a reggelivel, mert lemaradunk azokról a bensőséges pillanatokról, amit csak a párunkkal tudunk átélni. A legfontosabb, hogy minőségi időt töltsetek együtt, ha egészséges és boldog párkapcsolatban szeretnétek élni.

 

 

 

 




1. Nem számít, mennyire fontos a telefonod vagy a munkád, amikor a pároddal vagy, ezeket a dolgokat meg kell tanulnod elengedni. Egy pszichoterapeuta, Carol Carey szerint a legjobb módszer, ha kilenc óra után kikapcsoljátok a telefonjaitokat, hogy maximálisan egymásra figyelhessetek a párotokkal.

boldog_parok_1.jpg

2. A legrosszabb dolog, ha Faceboookozol a telefonodon, amikor már a párod mellett fekszel az ágyban. Ez bosszantó és egyenesen sértő dolog. Ahelyett, hogy a telefonodat nyomkodod, inkább kérdezd meg a párodtól, hogy milyen napja volt.

boldog_parok_2.jpg

 

 

 

 

 

 

3. Azoknak a párok, akik különböző műszakban dolgoznak, lehet okuk arra, hogy különböző időpontban menjenek aludni. De azoknak, akik nappal dolgoznak, és nem látják egymást egész nap, semmilyen kifogásuk nem lehet arra, hogy ne együtt menjenek aludni.

boldog_parok_3.jpg

4. Hozzatok létre egy lefekvés előtti rituálét, mint például a függönyök behúzása, ágy lepakolása, a párnák felrázása, közös fogmosás, stb. Ez jelzi az agyunknak a közeledő lefekvést, és így biztosan egyszerre kerültök ágyba.

boldog_parok_4.jpg

5. Mindig törekednetek kell arra, hogy teljes figyelmet fordítsatok egymásra, amikor együtt vagyok. Rendkívül fontos a problémák, és egyéb fontos dolgok megbeszélése.

boldog_parok_5.jpg

 

 

 




 

 

 

6. Ryan Howes pszichoterapeuta szerint a pároknak pozitív gondolatokat kell egymásnak mondaniuk és reményteli ötleteket, valamint érzelmeket kell sugározni a másik felé. Ez arra ösztönzi a párodat, hogy várakozással tekintsen az elkövetkező napokra.

boldog_parok_6.jpg

7. Szeressétek egymást! Tedd félre mindazt, ami a nap folyamán történt, mert ez az idő csak a partnered számára van fenntartva. Arra összpontosíts, hogy mennyire, és mit szeretsz igazán a párodban.

boldog_parok_7.jpg

 

 

 

 

8. Ne nyomd el a párodat! Az egészséges érvelés jó, mert a boldog párok sem járnak mindig a fellegekben, és az ő életük sem mindig rózsás. Arra figyelj oda, hogy soha ne vádaskodj, és ne vágd durván a párod arcába, ha valamiben nem értesz vele egyet.

boldog_parok_8.jpg

9. Nincs is annál rosszabb, mintlefekvés előtt vitatkozni. Soha nem szabad elaludni úgy, hogy haragszol a másikra. Bármi is legyen a félreértés köztetek, próbáljátok megoldani, mielőtt aludni mentek.

boldog_parok_9.jpg

 

 

 

 




 

 

 

10. Tartsátok a gyerekeket távol a hálószobától. A gyermekeink a legfontosabbak, de a pároknak szükségük van a magánéletre is. A pszichológusok szerint a gyereket a saját ágyában kell altatni, hogy a pároknak legyen ideje egymással is foglalkozni a hálószobában.

boldog_parok_10.jpg

11. Tartsátok a háziállatokat az ágyatoktól távol! Statisztikák szerint az emberek közel 63%-a alszik a háziállatával egy ágyban. De ez nem egészséges, mert nyugtalan alvást eredményez, ugyanis a háziállataink nem képesek egy helyben aludni 8-9 órán keresztül.

boldog_parok_11.jpg

12. Ne fogyassz alkoholt, és ne dohányozz közvetlenül alvás előtt. Egy pohár bor elalvás előtt romantikus hangulatba hozhat titeket, viszont drasztikusan csökkenti az alvás minőségét.

boldog_parok_12.jpg

 

 

 

 




 

 

 

13. Néha lepd meg a párdoat egy érzéki masszázzsal. A könnyű és pihentető masszázs csodákat tesz egy fáradt nap után, csökkenti a stresszt, a szorongást és javítja az alvás minőségét.

boldog_parok_13.jpg

14. Soha ne mondd ki felelőtlenül a szakítás szót. Ha nincs logikus érved a szakításra, és nem is gondolod komolyan, akkor nem szabad ilyen dolgokat felhánytorgatni. Persze van, hogy mérgünkben olyan is kiszalad a szánkun, aminek nem kellene, de ez nem mentség arra, hogy a szakítással dobálózz.

boldog_parok_14.jpg

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?