Érdekes

A világ 10 legveszélyesebb országa, és az egyik a szomszédunk!

Kolumbia, Jemen és El Salvador a top 3. De melyik szomszédunk került be a világ 10 legveszélyesebb országa közé?

 

 

 

A Világgazdasági Fórum a közelmúltban adta ki a Turizmus és Utazás Világranglistáját, amelyből az is kiderül, melyek azok a helyek, amelyeket a turisták jobban teszik, ha elkerülnek. Mi most a 10 legrázósabb turistacélpontot soroljuk fel.

 

 




 

10. Ukrajna

Ukrajna keleti-délkeleti régióiban a mai napig heves harcok dúlnak az ukrán erők és az Oroszország támogatását élvező szeparatisták között. Különösen Donyeckben, Luhankszban és a Krím-félszigeten.

9. Honduras

Honduras a legmagasabb gyilkossági rátával „büszkélkedő” országok egyike. Különösen Gracios a Dios megyében súlyos a bűnözés és a drogkereskedelem, ráadásul nincs rendőri és katonai jelenlét. Tegucigalpa, San Pedro Sula és La Ceiba ugyancsak nagyon veszélyes területek.

 

 

 




 

 

8. Kenya

Bár a legtöbb terrorista támadás Nairobiban kívül történik, még mindig túlságosan nagy a veszély a fővárosban is. Igen gyakoriak a gránátos, lőfegyveres és késes támadások.

7. Egyiptom

Az Isis és más szélsőséges csoportok komoly fenyegetést jelentenek nem csak a köztereken, de a turistaparadicsomokban is.

6. Venezuela

A víz, élelmiszer, gyógyszer és áram hiány következtében Venezueleában sok a lázongás, és virágzik a bűnözés. Világszinten is igen magas a bűnözési ráta: a fegyveres rablás, emberölés, emberrablás, kocsirablás mindennapos esemény.

 

 

 

 

 

 

5. Nigéria

Nigériában a Boko Haram és a Nyugat-afrikai Isis keseríti meg az életet. Előszeretettel vesznek célba zsúfolt helyeket, mint amilyenek a templomok, iskolák, éttermek, szállodák.

4. Pakisztán

A mai napig súlyos vallási konfliktusok szabdalják az országot, emellett az iráni kormány erősen korlátozza a szólásszabadságot, és bizonyos területekről kitiltották a külföldieket.

 

 

 




 

 

 

3. El Salvador

A magas gyilkossági arány mellett El Salvador a maras nevű bűnbandáiról híres.

2. Jemen

A Jemen fővárosában, Szanaában tanyázó lázadói csoportok előszeretettel vesznek célba külföldi, főleg amerikai turistákat. Az al Kaidához hasonló szélsőséges csoportok igen aktívak az országban, és a lakosság olyan alapvető dolgokat nélkülöz, mint élelmiszer, víz, gyógyszerek.

1. Kolumbia

Bár Kolumbia ma már közel sem olyan veszélyes, mint egykor, változatlanul jobb elkerülni. A fegyveres bandák sok fegyverrablásért, drogcsempészetért és rablásért felelősek. Az olyan nagyvárosokban pedig, mint Bogota, nem ritkák a terrortámadások.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?