Életmód

7 különbség a szerelem és egy futó kapcsolat között

 

 

 

Mi egy sikeres és boldog párkapcsolat titka? Ez a dolog még a tudósokat is foglalkoztatja, így számos tanulmány született már a témával kapcsolatban, ám még sincs egyértelmű recept. Ami biztosan elengedhetetlen, az a szerelem a felek között,de nem mindig olyan könnyű felismerni az igaz szerelmet. Ez nem olyan dolog, ami magától értetődő mindenki számára. A valódi szerelem olykor hangos és szenvedélyes, máskor pedig félénk, csendes, de a lényeg, hogy boldoggá tesz minket.

 

 

 

 




De akkor vajon honnan tudjuk, hogy igaz szerelem-e az, amit érzünk?

1. A szerelem felszabadít, a kötődés irányít!

Egy igaz szerelem a bizalmon alapul. Egy szimpla kapcsolatban az emberek már nem szeretik egymást, de félnek, hogy elveszítik a másik személyt, ezáltal irányítják a partnerük életét. Ez tönkreteszi a kapcsolatot.

 

 

 

 




 

 

2. A szerelem önzetlen

Amikor igazán szeretünk valakit, akkor fontosabb a másik boldogsága, mint a sajátunké. A szerelemben bármit megtennénk a másikért. Fontosabb nekünk ő, mint saját magunk.

3. A szerelmen nehezen teszed túl magad

Ha elhagy az, akibe szerelmes voltál, akkor depresszióba eshetsz és nagyon szomorú leszel. Egy futó kapcsolat felbomlásakor nem érzel igazi fájdalmat. Gyorsan túl leszel rajta.

 

 

 

 




 

4. Az igaz szerelem örökké tart

Az igaz szerelem képes túlélni az idő múlását is. Semmi sem képes megtörni azt. De ha valami oknál fogva szakítanátok, egy hely mindig marad a szívedben a számára. De ha csak egy futó kapcsolatról beszélünk, az jön és megy. Sőt, még ellenszenv is kialakulhat.

5. A ragaszkodás önzőség

Ha csak azért nem vagyunk képesek elengedni, mert ragaszkodunk hozzá, azzal megakadályozhatjuk a másik boldogságát.

6. A szerelem támogató, magában a kötődés gátló tényező

A szerelemben vágyaink és álmaink valóra válhatnak. Egymást segítjük és támogatjuk. Egy kötődésben nincs ez az érzés. Nem akarnak egy dobozban maradni.

 

 

 




 

 

 

7. A szerelem összetett, a futó kapcsolat egyszerű

Egy szerelmes párnak minden gondon át kell tudnia vergődnie. Az egymás iránti szeretetük ilyenkor csak erősödik. Egy futó kapcsolat viszont nem bír ki komolyabb problémákat. Pedig az élet folyton-folyvást szembesít minket ilyenekkel.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?