Érdekes

21 fotó, ami bizonyítja, hogy hazugságban éltük az életünk

 

 

Noha sokszor úgy érezzük, hogy mindent tudunk a világ dolgairól, az élet azért időről-időre bebizonyítja, hogy ez nem teljesen így van. Sőt mi több, vannak olyan dolgok, melyekről egész eddigi életünkben totál tévesek voltak az elképzeléseink, noha szentül meg voltunk győződve róla, hogy kellő ismeretekkel rendelkezünk velük kapcsolatban. Az alábbi listán 21 ilyen érdekességet gyűjtöttünk most össze. Döbbenetre felkészülni…🤓

 

 

 

 

 

1Az ananász nem fán, hanem a földön terem.

 

 

2Ezek a fickók épp egy olyan járdát készítenek, amiről mi vakon azt hinnénk, hogy különálló téglákból áll.

 

 

3A Harry Potter című filmekből ismert Wisley-tesók a valóságban is tesók, viszont nem vörös hajúak.

 

4Valószínűleg Te is egész életedben rosszul használtad…

 

 

 

 

 

5Ezért néznek ki olyan pöpecül az egymásra pakolt törölközők az áruházakban.

 

6Az \’ok\’, amiért a samponreklámokban mindig tökéletesek a frizurák.

 

7A baglyoknak igen pofás csülkeik vannak… 😀

 




 

 

8Egy kifejlett nagy molylepke valójában nem jelent veszélyt a ruháinkra. Az utódaik, vagyis a petékből kikelt lárvák azok, amik megrágják a ruháinkat.

 

 

9Az aranyhalaknak nem csak három másodperces a memóriájuk, ez csupán egy elterjedt mítosz.

 

 

 

 

 

 

 

 

10A zacskós chipsek valójában nem 100%-ban krumpliból készülnek, számtalan más adalékot is használnak a gyártók, például lisztet és keményítőt. Többek között ennek köszönhető az, hogy magunktól sosem fogunk tudni ilyen vékony és ropogós chipseket készíteni odahaza.

 

11A gyémántok valójában ,,nem nagy cuccok”. Pusztán azért ilyen drágák, mert az egész világon kizárólag a \’De Beers\’ nevezetű vállalat rendelkezik a kitermelésükhöz szükséges jogokkal, így a monopol helyzetnek köszönhetően olyan magasra verik fel az árakat, amennyire csak akarják.

 

12A Föld valójában nem szabályos gömb (vagy ovális) alakú, ha eltüntetnénk minden vizet a felszínéről, valahogy így nézne ki pontosan:

 

13Észrevetted már, hogy az alumínium dobozos kólának, az üvegesnek és a műanyag palackosnak is más-más az íze?! Ez valóban így van, ám nem direkt: tanulmányok kimutatták, hogy a különböző palackban árult kóláknak a palack anyagától függően egy idő után megváltozik a kémiai összetétele.

 

14Igazából van gravitáció a világűrben. Tény, hogy nagyon kicsi, de van. Többek között ennek köszönhető az is, hogy az asztronauták és a Nemzetközi Űrállomás sem csak ,,lebeg” az űrben, hanem nagyon-nagyon lassan zuhannak.

 

 

 

 




 

 

 

15Így néz ki a kínai nagy fal vége:

 

 

16Ugye Te is gondolkodtál már rajta, hogy mégis miként lehet képes egy faszi (nevezetesen Bear Grylls) minden cucc nélkül túlélni a világ legveszélyesebb helyein?! Íme egy sokat mondó kép arról, amit mi nézők sosem láthattunk…

 

 

17A teknősök valójában korántsem olyan lassúak, mint a mesékben tanultuk.

 

18A Jackson-féle \’csel\’, amit mi mindig tátott szájjal csodáltunk.

 

19A \’hawaii pizzát\’ egy kanadai étteremtulajdonos készítette el először.

 

20Így készül a pizza egy forgalmas pizzériában.

 

21Végezetül pedig: egy fülhallgató doboza szerint ez a helyes módja a fülhallgató használatának. Hááát, nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én inkább maradok a megszokottnál… 😀

 

 

 

 

 

forrás

 

 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?