Érdekes

Tíz hihetetlen egybeesés, amit képtelenség elhinni

Életünk tele van olyan csodálatos eseményekkel, amelyek egyszerűen észérvekkel nem magyarázhatóak meg. Egyesek azt gondolják, hogy okkal történnek, mások azt mondják, hogy csak véletlenek.

 

 




Oldalunk 10 ilyen esetet gyűjtött össze, amelyek kétségesek lesznek a szkeptikusok számára is. Olvassa el a végét és látni fogja, hogy milyen ütőkártyákat kínálunk.

 

 

1) Olympic, Titanic és Britannic


1907-ben a White Star Line három hasonló hajót épített és mindegyiknek hasonló sorsa lett. A Britannic felrobbant egy bányában, a Titanic egy jéghegynek ütközött és az Olympic volt a legszerencsésebb harmadik, egy másik hajónak ütközött. Újjáépítették, de végül a kanadai partok világítótornyába törtek és összerombolták.

2) ,,Miss Elsüllyeszthetetlen”


Violet Jessop’s nővér története biztosan egy jó film alapja lehetne. Úgy történt, hogy ő a legénység részét képezte mindhárom hírhedt White Star Line hajón és Violet mindhárom ütközetet túlélte: először az Olympic (ahol senki sem sérült meg), majd a Titanic (ahol Violet mentőcsónakba került) és végül a Britannic.

 

 




 

3) Mark Twain és Halley Üstökös


Mark Twain 1835-ben született, amikor a Hally Üstökös nagyon közel járt a Naphoz és optika nélkül látható volt. Az író megjósolta a halálát, arra a napra, amikor az üstökös ismét megjelenik az égen és ez meg is történt 1910-ben.

4) Ferenc Ferdinánd főherceg rendszáma



Az I. Világháború hivatalos oka Ferenc Ferdinánd meggyilkolása volt 1914-ben Szarajevóban. A főherceget és a feleségét egy olyan autóban lőtték le, amelynek rendszáma (AIII-118) a háború dátumának a végére utalt: 1918. november 11.

5) Az első és az utolsó brit katona az I. Világháborúban halt meg


John Parr az első brit katona az I. Világháborúban halt meg. George Ellison volt az utolsó katona, aki meghalt, furcsa véletlen, hogy ugyanabban a temetőben nyugszanak egymással szemben.

 





 

6) Dennis, a komisz könyvek


1951. március 17-én az Egyesült Királyság és az USA művészei kiadták a Dennis, a komisz képregényt. A különös dolog az, hogy egymástól függetlenül adták ki a könyveket. A zavar elkerülése végett a brit verziót Dennis és Gnasher néven kezdték el értékesíteni. Mindkét képregényt közzétették és az amerikai verzió annyira népszerű volt, hogy még filmet és készítettek belőle.

7) James Dean ,,átkozott” Porscheja


A Porsche 550 Sypder James Dean halálához vezetett, nem véletlenül nevezték Little Bastardnak. A csattanás után a Porsche-t George Barris tervező vásárolta meg. A autó indítása során egy alkatrész rá esett és eltörte mindkét lábát. Aztán a garázs, ahol a kocsit tartották, leégett, de kárt nem okozott az autónak. Később, a múzeumban, ahol kiállították a Porschet, szétesett és eltörte egy tinédzser lábát.




8) A 27-es Klub


Ez a klub olyan híres zenészekből és színészekből áll, akik 27 évesen haltak meg és nem mindig nyilvánvaló okok miatt. Alexandre Levy volt az első klubtag, majd később csatlakozott Jimi Hendrix, Janis Joplin és Jim Morrison. Az egyik legutóbbi ,,csatlakozás” Anton Yelchin volt, aki 2016-ban halt meg 27 évesen.



9) Az elszeparált ikrek története


Az ikrek Jim Lewis és Jim Spinger születéskor szét lettek választva és két különböző örökbefogadó családhoz kerültek. 39 évvel később találkoztak egymással és mindketten csodálkoztak, mert rengeteg közös pontot találtak az életükben.
Néhány egybeesés:

  • Mindkettőjüknek van egy kutyája, a neve Toy
  • Mindkettejük megházasodott Linda nevezetű hölgyekkel, majd mindketten elváltak és Betty nevezetűeket vettek feleségül
  • Ugyanolyan autót vezetnek és ugyanazt a márkájú cigarettát szívják
  • Mindketten a rendőrségen dolgoztak, mindketten a tengerparton nyaraltak Floridában, gyakran szenvedtek a migréntől és hasonló szokásuk volt a köröm csipkedése

10) A halhatatlan orosz elnök


Úgy tűnik az orosz vezető jóval hosszabb ideig járta ezt a Földet, mint amit el tudunk képzelni. Valaki talált két képet, az egyiket 1920-ban, a másikat 1941-ben, amelyek két embert ábrázolnak katonai egyenruhában, akik a fiatal Vladimir Putyinra hasonlítanak. Talán tényleg halhatatlan és elvárhatjuk, hogy még egy évszázadot uralkodjon Oroszországban.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?