Érdekes, Történelem

Ez a 8 történelmi tény teljesen összezavarja az időérzékedet

Hogy mikor is született, és hány éves is volt, és ő még akkor élt? Elképesztő történelmi matek, még elképesztőbb dátumokkal.

A következő gyűjteményt látva egyik ámulatból a másikba estünk. Döbbenetes dátumegyezések, amelyekre az életben nem gondoltunk volna.




1. Marilyn Monroe és Erzsébet királynő egyidősek…
…lennének. Mindketten 1926-ban születtek. Ezen a képen a mozicsillag és a brit uralkodó is 30 éves. Egy filmpremieren találkoztak Londonban, 1956-ban.

2. Harriet, a világhírű teknős és Charles Darwin ismerték egymást
Az állat 2006-ban, 175 évesen halt meg. Állítólag maga Darwin gyűjtötte be a világhírű ausztrál állatkerti sztárnak számító teknőst Galapagos szigetén, 1835-ben.

3. A Star Wars egyidős az utolsó guillotine-kivégzéssel
Amikor a sci-fi legenda első részét 1977-ben bemutatták, a hírhedt francia nyaktiló, a guillotine még “használatban” volt. Épp abban az évben végeztek ki vele utoljára egy férfit, egy nő megkínzása és meggyilkolása miatt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. A fax egyidős a vadnyugattal
Az első faxgépet, vagyis annak elődjét 1843-ban egy Alexander Bain nevű skót feltaláló mutatta be. Ugyanebben az évben indultak el nyugatra (vagyis a vadnyugatra) az első amerikai telepesek az “Oregon trail” néven híressé vált kocsikaravánnal. Tulajdonképpen ez a vadnyugat születésének dátuma.

5. Diana hercegnő és Teréz anya
Kevesen tudják, hogy a két világhírű asszony alig néhány nap különbséggel halt meg. Diana 1997-ben augusztus 31-én, Teréz anya öt nappal később, szeptember 5-én.

6. A Titanic katasztrófája egyidős az Extasyval




Az elsüllyeszthetetlennek hitt hajó 1912-ben szenvedett katasztrófát. Ugyanebben az évben a Merck gyógyszergyár kifejlesztett egy szintetikus hatóanyagot vérzéscsillapításra. Erről sokáig el is feledkeztek, ám a hatóanyagot a hetvenes években újra felfedezték maguknak – a drogdílerek. Ebből lett ugyanis a hírhedt partidrog, az Extasy.

7. Chaplin és Hitler
Igen, ők is egyidősek voltak, mindketten 1889-ben születtek Érdekesség, hogy Chaplin az 1940-es “A diktátor” című filmjében ki is figurázta Hitlert.

8. Picasso és a Pink Floyd
Hogy itt mi lehet a kapocs? A festőzseni 1973-ban halt meg, vagyis pont abban az évben, amikor megjelent a Pink Floyd ‘Dark Side Of The Moon” című albuma. Az egyik tabudöntögető géniuszt felváltotta egy másik.

forrás

 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?