Érdekes

Érdekes történelmi fotók és a meglepő igazság, ami mögötte van

Mennyi érdekes dolgot tudtunk meg az őseinkről anélkül, hogy lett volna fényképezőgépünk?! Kár, hogy csak viszonylag későn találták fel, viszont így sikerült a XX. századot meglehetősen jól megörökítenünk. Mutatunk nektek pár igencsak érdekes fotót, és hozzá némi magyarázatot.

 

 

 

1. Fränek Kluski szeánsza Varsóban – 1919
Fränek Kluski azt állította, hogy tudja, hogy lehet kapcsolatba lépni a szellemekkel. Azt is bizonygatta, hogy tudja őket testi valójukban megjeleníteni. Egy ilyen materializálódott szellemet látunk éppen a képen.

2. Szakszervezeti mozgalom demonstrációja az alkoholtilalom ellen az Egyesült Államokban 1931-ben.
A 13 éven át tartó alkoholtilalom ellen tüntettek az emberek. 1920 és 1933 között tartott. A tilalom igazán csak melegágya lett a különböző bűnszervezeteknek, akik csempészéssel és illegális termeléssel foglalkoztak.

Ez a fotó pedig a törvény 1933-as hatályon kívül helyezése napján készült:

 

 

 

 

3. Terri Savchuk kapust 1950-ben fejbe kólintják
Ekkoriban a sisak még nem volt kötelező. Ez csak 1979-ben az NHL egységes védőfelszereléseivel vezették be. Addig csak a térd és ágyékvédők tartoztak a jégkorongozók standard védőfelszerelése közé.

4. Christine Keeler épp a londoni Old Bailey bíróságra érkezik 1963-ban
Ő volt az 1960-as évek Mata Hari-ja. Egy hatalmas botrány fűződik a nevéhez. Több fontos magas rangú katonatiszttel állt kapcsolatban és megvádolták kémkedéssel, amit végül nem tudtak bizonyítani

5. Stefan Michalak furcsa égési sérülései, melyet akkor szerzett, amikor elrabolták őt az UFO-k

A férfi két gyanús tárgyat vett észre az égen, amelyek közül az egyik a közeli sziklák között landolt. Stefan úgy gondolta, hogy ez az amerikai légierő egyik kísérleti készüléke így közelebb lépett, hogy megvizsgálja. Az ismeretlen lények elfogták őt és mindenféle kísérletnek vetették alá. A hasán látható jelek valamiféle égési sérülések melyek sugárbetegség tünetei is voltak. Az orvosok szerint a férfi mentálisan egészséges és nem hajlamos a hallucinációkra. Minden esetre azóta sem cáfolták meg a történetet.

 

 

 

 

 

6. Iráni család a gyerekeikkel 1970-ben
Hihetetlen de csaknem fél évszázaddal ezelőtt az irániak sokkal nyitottabbak és modernebbek voltak mint ma. Nem haboztak nyilvánosan megjelenni európai ruhákban, és a nők nem fedték el a hajukat.

7. A babylift hadművelet.
1975 április elsején a nyugati országokban Vietnamban több mint 2000 gyerek maradt szülők nélkül. A művelet késedelmet szenvedett a katonai szállítógépek hiánya miatt. Egy amerikai üzletember, Robert Macaluey eladta a házát, hogy kifizesse a charter gépeket. 300 embert mentett meg.

Ez a két nő visszatért a művelet 30. évfordulójának emlékére:

8. Louise Brown, a világ első lombikbébije – 1978
40 évvel ezelőtt ez forradalmi áttörés volt a tudományban. Ma már több mint 6 millióan születtek ezen módszerrel.

Így néz ki Louise ma. Két gyermeke van, mindkettő természetes úton jött világra:

9. A pop duó Milli Manilli visszaadja a Grammy díjat 1990-ben
A népszerű banda, akik csak az arcot adták a zenéhez. Frank Farian 40 éves volt így úgy gondolta, hogy a zenét a fiatalok nem fogadják el egy idősebb embertől, így felfogadta ezt a két fiatal modell-táncost. Grammy díjat kaptak, de mivel ők csak az arcot adták a csapathoz hatalmas botrány tört ki. Vissza kellett adniuk a díjat. Furcsa mód egyébként nekik is jó hangjuk volt.

10. A micsoda nő című film plakátja
A film hatalmas siker volt 1990-ben és ez nyitotta meg Julia Roberts számára Hollywood kapuit. A művésznő több esetben is dublőrt használt a forgatás során. Furcsa mód még ezen a poszteren is. Csak az arca a sajátja, továbbá Richard Gere haja is a filmben ősz, míg itt nem.

11. Károly herceg és Diana hercegné – 1992
Jól látható, hogy már nincs minden rendjén a pár között. 1996-ban hivatalosan elváltak. II. Erzsébet királynő az annus horribilis (szörnyű év) néven nevezte ezt az évet.

 

 

 

 

 

 

12. Egy férfi és egy nő teniszezik egy repülőgép szárnyán 1925-ben.
A kép természetesen csak “megjátszott”. Két akrobata kikötözte magát egy repülő szárnyaira és “úgy csinált, mintha”.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?