Érdekes

Ekkora különbségek vannak a világ különböző börtönei között! Nem találunk szavakat!

Egyre nagyobb a korrupció világszerte. Így az elítéltek száma is egyre inkább növekszik. Sok férfi és nő él börtönökben, különböző bűncselekmények miatt. 2000 óta a női elítéltek száma 50, míg a férfi rabok száma 18 százalékkal emelkedett. Ők különböző büntetésvégrehajtó intézetekben töltik le a rájuk szabott büntetéseket.

 

 

 

Ezek az intézetek világszerte eltérőek. Vannak olyanok amik inkább egy hotelszobára emlékeztetnek, és vannak olyanok amelyről inkább a nyomor jut eszünkbe. Íme 14 különböző ország börtönei.

 

 

 

1. Aranjuez, Spanyolország. A gyerekek is itt lehetnek az elítéltekkel, és szabadon fogadhatnak látogatókat.

2. Kampala, Uganda. Itt az elítéltek komoly oktatásban részesülnek, hogy a szabadulásuk után, tényleg új emberként kezdhessék életüket.

 

 

 

 

 

3. Horten, Norvégiában van egy  börtönsziget amin 80 épületben élnek rabok.

4. Cartagena, Kolumbia. A női börtön elítéltjei, egy közeli éteremben dolgoznak. Ők végzik a konyhai személyzet és a felszolgálók munkáját is.

 

 

 

 

 

 

5. Halden‎, Norvégia. Ahol a fogság, nem egyenlő a szenvedéssel.

 

 

 

 

 

 

6. Onomichi, Japán idős rabok számára fenntartott börtön

7. Lothian, Skóciában olyan végrehajtó intézetek vannak, ahol inkább az a cél, hogy a rabok szakemberek segítségével tudják kiértékelni, az ide vezető útjukat.

8.  Sol-Iletsk, Oroszország. Az itt élő rabok a legbrutálisabbak, és kegyetlenek. Ők 0-24 óráig figyelik. Akik ide kerültek, legalább 5 emberi életet kioltottak.

 

 

 

 

 

9. San Miguel, El Salvador ahol a börtön igazi büntetés. Hisz van hogy ilyen kis ketrecekbe akár 30 embert is bezsúfolnak.

10. Santee, Kalifornia ahol a zárka nem korlátozza a rabokat.

11. Cebu, Fülöp-szigetek. Itt a rabok különböző táncok tanulásával töltik az idejüket. Ezekről több videó is felkerült már az internetre.

 

 

 

 

 

 

 

12. Oslo, Norvégia. Itt a raboknak saját fürdőszobája, televíziója és videojátékai vannak.

13. Lilongwe, Malawi ahol egy WC-re 120 rab, egy vízcsapra pedig 900 elítélt jut.

14. Arcahaie, Haiti ahol megint csak a túlzsúfoltság a jellemző.

 

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?