Belföld, Hírek

„A jövő elköltözött”

 
Pontosan 17 éve, 2001. augusztus 20-án hangzott el a híres mondat Orbán Viktor szájából: „A jövő elkezdődött.” Az akkor még reményteli jövőt sugárzó miniszterelnök ma már inkább arról kéne beszéljen, hogy a hazánk jövőjét jelentő fiatalság elköltözött Magyarországról.
 
 
A miniszterelnök az azóta klasszikussá vált mondata mellett egyéb érdekességekkel is szolgált 2001. augusztus 20-án: „Magyarország véghezvitte, ami csak keveseknek sikerül, azzá lett, ami lenni akart, szabad, független, erős, gyarapodó nemzet.”
Azt most hagyjuk, hogy Orbán Viktor szerint Magyarország mindig akkor volt szabad, független, erős és gyarapodó, amikor éppen ő ült a miniszterelnöki székben, előtte és utána pedig következetesen egy leszakadó, összeomló csődtömegként jellemezte hazánkat.
 
Azonban erről a szabadságról, függetlenségről, erősödésről meg gyarapodásról talán a mai Magyarországon is körbe lehetne kérdezni, akár egy nemzeti konzultáció keretében is. Ugyanis a statisztikák sajnos azt mutatják, hogy 600 ezer honfitársunk hagyta el az országot az elmúlt években, és további 250 ezer tervezi ugyanezt. Tehát az akkori mondat, miszerint a jövő elkezdődött, a mai válsághelyzetben már sajnos inkább úgy aktuális: a jövő elköltözött.
Ezért aztán reméljük, az államalapítás ünnepének alkalmából Orbán Viktor ezúttal megkíméli az embereket a miniszterelnöki pozícióból nála automatikusan következő diadalittas és a nemzetnek szuper jövőt jósoló kijelentésektől, ha már megoldást nem tud vázolni a valóban nemzeti sorskérdést jelentő kivándorlásra.
 

Szerző: Nagy András

 
forrás: sztarklikk.hu
 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?