Belföld

Bíróság elé állhat Orbán Viktor: a vád mindennél súlyosabb!

Feljelentették az Orbán-rendszer létrehozóit

Berkecz Balázs, az Együtt politikusa egy Simicska-interjú után tett feljelentést ismereten tettesek ellen a Legfőbb Ügyészségen.

 

Atv.hu

 
Közleményben tudatta szerkesztőségünkkel az Együtt politikusa, hogy szombaton feljelentette az orbáni rendszer létrehozóit, egy a múlt héten megjelent Simicska Lajos-interjú miatt. „Az RTL Klub által készített riportban arra történt utalás, hogy bizonyos személyek 1990 és 2015 közötti tartamban megállapodást kötöttek, hogy szervezetten állam elleni, korrupciós és vagyon elleni bűncselekményeket (maffiaállam létrehozása) követnek el. Az interjúból az is megállapítható, hogy a megállapodásban részt vevők közül egy személy később önként elállt a bűncselekmény illetve bűncselekmények elkövetésétől” – áll a feljelentésben.
 
„A nyilvánosságra került súlyos bűncselekmények gyanújára tekintettel, feljelentést teszek ismeretlen tettesek ellen bűnszövetségben vagy bűnszervezet tagjaként elkövetett állam elleni, korrupciós illetve vagyon elleni bűncselekmények miatt és azt kérem a nyomozó hatóságtól, hogy nyomozást rendeljék el és folytassák le. A Legfőbb Ügyészségnél indítványozom azt is, hogy az ügyben nyilatkozó Simicska Lajost és a nyilatkozatban megjelölt Orbán Viktor hallgassák meg az eljárás során” – teszi hozzá a politikus.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?