Belföld

Pécsen és Debrencenben is sokan tüntettek a kormány ellen

A szombati, budapesti tüntetés szervezőinek és résztvevőinek példáját vasárnap két vidéki városban is követték.
 
A pécsi demonstráción a Szabadpécs.hu tudósítása szerint kétezernél is többen voltak, megtelt a tüntetőkkel a Széchenyi tér. A lap beszámolója szerint „a beszédek okosak, kulturáltak voltak, ráadásul úgy szóltak az újra hatalomra jutott kormány és annak politikája ellen, hogy közben a Fideszre szavazókhoz is szóltak, védelmükbe véve a szerintük megtévesztett embereket”.
 
 

 
A fő szervező egy pécsi énekesnő, Fülöp Eper Flóra volt, akinek azért mondták le egy koncertjét, mert a Facebookra feltöltött egy videót, amelyen az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjével, Karácsony Gergellyel beszélgetett még a kampány idején.
 
Debrecenben, a református nagytemplom előtti Kossuth téren tartottak kormányellenes tüntetést. A felszólalók új választást, szabad sajtót, valódi rendszerváltást követeltek. A Jobbik, a Momentum, az LMP, az Együtt és a Kétfarkú Kutya Párt szónokai azt mondták, „mi vagyunk a többség”, és ígérték, hogy nem adják fel a harcot, küzdenek tovább, a következő években megmutatják, hogy az ellenzéki pártok komoly kihívást jelentenek majd „Orbán rendszerének”. A téren nemzeti, európai uniós és árpádsávos zászlókat lehetett látni.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?