Belföld

A választási csalás rekonstruálása óráról-órára!

Választási csalás./Kép. mszp.hu

 
OSZTANDÓ POSZT! – Visszatérve az (1) pontra, megkísérlem rekonstruálni az eseményeket. (Vagy az idővonalamról oszthatod, vagy ha csoportban találtad, copy/paste.)

Nem mondom, hogy minden esemény bizonyosan így történt, viszont ez látszik a legesélyesebb forgatókönyvnek.

Három szinten zajlott a választási csalás.
Az ELSŐ SZINT, ami papíron nem számít csalásnak, maga a kampány folyamata. Ennek látványos részei voltak pl. a média részrehajlása, a plakátrongálások, a kormány kizárólag ellenségkeresésre épülő retorikája. Külön figyelmet érdemel a határon túli magyarok szavazásának “megkönnyítése”, míg a kivándoroltakénak a megnezehítése. Ezeket igazolja az EBESZ jelentése is.
A kevésbé látványos részei voltak a postaládákba kézbesített névtelen lejárató szórólapok, a call-center jellegű telefonhívások.
Szintén az első szinthez tartozik még valami: a pártok megegyezésre való viszonylagos képtelensége. Pár név és történet már igazolni látszik azt, hogy a fidesznek mindenütt voltak “beépített emberei” (lásd pl. a Schiffer-ügy.) Ezt teljes mélységében azonban a pártok tudják (és nekik is kell) felderíteni.
 
A MÁSODIK SZINTet képezik a várható választási csalások. Több körzetből is kaptunk híreket, hogy kategorikusan közölték, TILOS leragasztani a borítékokat! Kép-, és interjú és készült arról, hogy buszoztatták a szavazókat a környező országokból. Szintén dokumentáltak szavazatvásárlási kísérleteket.
Szintén ide tartoznak azok a trükkök, amelyek közé tartozik, hogy egyes szavazókörzeteket később nyitottak meg, másokat előbb zártak be.
Ezen a ponton meg kell állnunk egy pillanatra.
Az ELSŐ fázis legfontosabb feladata volt, hogy az ellenzék ne kapjon hangot, ne legyen hiteles – és hogy az érdeklődés minél alacsonyabb legyen a szavazás iránt.
A MÁSODIK legfontosabb feladata volt biztosítani a győzelmet abban az esetben, ha az első fázis működik.
A nép azonban ennek ellenére nagy szavazósági hajlandóságot mutatott, és a pártok együttműködésének hiányát kompenzálta a taktikai szavazás intézményével.
 

A HARMADIK SZINT volt az a tartalék terv, amelyet tapasztaltunk.
Rövid idő alatt kiderült, a részvételi arány rekordot dönt. 11:00-kor minden jel arra utalt, hogy az 70% felett fog tetőzni. Minden előzetes becslés azt sugallta, ilyen részvétel mellett a fidesz akár az abszolút többséget is elveszítheti.
Valószínűleg ekkorra tehető az NVI oldalának lehalása. (Egyes források ezt korábbra teszik.)
Ez alapozta meg a későbbi eseményeket.
15:00-ig az események a normális mederben folynak. Aki járt az utcán, nézett videókat, olvasta az internetet, tapasztalhatta: az emberek egymást buzdítják a szavazásra, lelkesedés, remény, később (a részvételi arány miatt) eufória uralkodott. Röviden: kormányváltó hangulat volt!
15:00-re tehető két esemény. Egyrészt, készenléti rendőrök indulnak el Budapest felé. (Többen megkérdezik, miért, ám a legjobb válasznak az tűnik, félnek a bukástól.) Másrészt, a fidesz válságstábot hív össze. (Ekkor azt hiszi mindenki, most kezdődik a buszoztatás, a láncszavazás, stb.)
A valóságban feltehetőleg ekkor döntenek a harmadik szint életbe léptetéséről.
(Közben Orbán Viktor a hírek szerint kórházba kerül. Hogy ebből mi igaz, nem volt még időm utána nézni.)
Az első meglepetésre kevesen figyelnek. 17:00-re lelassul a szavazás üteme. A korábbi rekordot már “csak” magas részvétel váltja fel. Többen is posztolják, emberek, menjetek szavazni!
Az utolsó, 18:30-as adat még kisebb növekményt mutat. Ekkor tűnik először lehetségesnek, hogy nem lesz 70% a részvétel.
Innentől jön az igazi trükk.
Eljön a 19:00, és mindenki az átjelentkezők szavazóhelyeire figyel. Ott több órás sorok alakulnak ki, s az általános kérdéssé az lép elő: miért nem lehetett ezt megszervezni!
A valóságban ez már a harmadik szint “vörös heringje” (figyelemelterelése) volt.
Elhangzik, amíg nem zárul le a szavazás, nem szabad részeredményeket mondani.
EZZEL SZEMBEN: ma 19:37-kor hangzott el a Hír TV-n: NINCS olyan törvény, hogy nem lehet nyilvánosságra hozni este 7 után a részeredményeket, ha még valahol tart a szavazás!!!
Történik e ponton még valami nagyon fontos. (Ebből azonosítottam, hogy mikor csaltak.)
Nyilatkoznak a pártok vezetői, illetve a szóvivők. Az ellenzékiek BIZAKODÓAK, a kormány ÓVATOS.
A két legfontosabb szereplő egyike Gyurcsány, aki (a kígyók kígyóznak mellett) két fontos dolgot közöl. (1) Ez a kormány megérdemelte a bukást, (2) birtokában vannak a delegáltjaik becslései, ám egyelőre etikátlan lenne felfedni őket.
A másik a fidesz szóvivője. Ő azt mondja: az abszolút többség megvan, onnantól minden egyes mandátum ajándék!
Figyelem! Ha a delegáltak becslései kétharmad közeli eredményt mutattak volna, NEM ezek a nyilatkozatok születnek!!!
Ezalatt mindenki a még nyitva tartó szavazóhelyekre figyel. (Megjegyezném, rengeteg a fiatal, nemcsak itt, hanem az egész választáson. Minden kutatás alapján a fidesz messze nem a legnépszerűbb párt a fiatalok között!)
Nagyjából 10:00 után jön két érdekesség. Az egyik, hogy Kész nem nyert (! senki sem érti, ez hogy lehet), a másik, hogy a fideszesek hirtelen magabiztossá válnak.
Az első, közel végleges eredmény kb. 22:30-kor kerül ki. Ez pedig kétharmados fidesz-többséget mutat! Érdemes visszanézni, mennyire másképp nyilatkoztak az este korábbi részében a pártok, mint most!!!
Felhívnám a figyelmet még valamire. Felvetődik a kérdés, miért nem kiáltottak a pártok azonnal csalást és miért nem kezdett el azonnal lázongani a nép. Nos, az eredmény mindenkit lesokkolt, és senki sem tudott vele mit kezdeni. (Hogy a fidesz felkészült a zavargásokra, azt igazolják a Budapestre vezényelt készenlétisek.)
Az általános letargiához emlékezni kell arra, hogy még a legpesszimistább becslés is maximum (!) 58%-os fidesz-többséggel számolt. (Az optimisták 50% alatti eredményekkel.) Ami történt, arra senki sem számított. (Nem mellesleg, egy felelősségteljes politikus nem kiálthat minden bizonyíték nélkül csalást. Egy hozzám hasonló kivülálló viszont igen.)
Nagyjából egy percen belül posztoltam, hogy az eredmény nem lehetséges. Az ezt követő húsz percben érkeznek meg az első, csalásra utaló jelek.
A legfontosabbak közé tartoznak azok a fájlok, amelyek megmutatják: 18:30-kor magasabb volt a részvétel, mint 19:00-kor! (A teljes adatcsomagból még más érdekes dolgok is kiderülnek. Elterjedt az a kép is, ahol az összes szavazók száma változott meg…)
A másik a vitatott hitelességű chat-üzenet, amely szerint az NVI rendszere működik, épp írják át benne az adatokat, és a fidesz 24%-ot ért el. (Személyes véleményem: az üzenet maga hiteles, a név viszont kamu, mert a szerző nem merte vállalni a kilétét.)
Már ma került ki Lukácsi Krisztina leírása, mely bemutatja, mi történt a szavazókörzetében a zárás körüli időszakban. (Ezt már többen megosztották.) Tudtommal más szavazóbiztosok is megszólaltak, ezeket az anyagokat még nem találtam meg.
Minden jel arra utal tehát, hogy a HARMADIK SZINTje a csalásnak voltaképp zárás után történt, mégpedig vagy akkor, amikor az adatokat gépre vitték, vagy akkor, amikor azok már digitális formában voltak. (A friss hírek alapján a 2010-es szoftvert indították el, ami az utóbbit valószínűsíti.) Ezt igazolja az NVI oldalának anomáliái, a szavazóbiztos története, a szóvivők nyilatkozata, a készenléti rendőrök Budapestre vezénylése. Közvetett bizonyíték a közhangulat és a közvélemény-kutatások közötti kiáltó eltérés.
A történet láthatólag nem itt ér véget. Gyurcsány nemrég bejelentette, újraszámoltatják a szavazatokat, és egyre többen beszélnek arról, hogy választási csalás történt.
Ha bárkinek bármi kiegészíteni valója van, szóljon!

szerző. Kéri A.

 

OSZD TOVÁBB!

olkt.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?